Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΒΕΤΛΑΝΣ"
Συνεχίζουν αποφασισμένοι

Καλούνται όλοι οι υποψήφιοι να πάρουν ανοιχτά θέση απέναντι στο πρόβλημά τους και όχι να ψαρεύουν ορισμένοι σε θολά νερά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στη "ΒΕΤΛΑΝΣ" Νάουσας να διεκδικήσουν τις οφειλόμενες αποδοχές από τον αφερέγγυο εργοδότη τους Τσίτση,καταγράφτηκε, για μια ακόμα φορά, στη γενική τους συνέλευση. Ακόμη οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι στηρίζουν τον πρόεδρο του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Χρήστο Τρεμπελή για όλες τις ενέργειες που έγιναν, γιατί ήταν αποφάσεις ομόφωνες των γενικών συνελεύσεων. "Δεν πρόκειται για προσωπική διαφορά Τρεμπελή - Τσίτση, όπως έντεχνα και δόλια προσπαθούν κάποιοι να το περάσουν, αλλά οικονομικών και ασφαλιστικών διαφορών μεταξύ όλων των εργαζομένων και του Τσίτση, που μας έχει απλήρωτους εδώ και έξι μήνες, που, άλλωστε, γι' αυτό καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση", τονίζεται σε ανακοίνωση - καταγγελία που απευθύνεται προς τους αρμόδιους φορείς και το λαό της Νάουσας. Επίσης, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ως το τέλος τα δεδουλευμένα τους, ότι δεν είναι "ομάδα", όπως θέλουν να τους παρουσιάσουν, αλλά η πλειοψηφία των εργαζομένων (186 στους 212) και, τέλος, ότι διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, όχι, βέβαια, με τέτοιες συνθήκες, απλήρωτοι δηλαδή επί έξι μήνες.

Ακόμη αφού διαπιστώνουν, για άλλη μια φορά, την αδιαφορία της κυβέρνησης, του υπουργού Εργασίας, την κοροϊδία και την εχθρική στάση απέναντί τους από αρμόδια υπηρεσιακά όργανα και από εκλεγμένα, όπως η ΤΑ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλουν: Τους συνδίκους για τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους. Τον διοικητή του ΙΚΑ, που, ενώ γνωρίζει τα χρέη και τις σε βάρος του Τσίτση αποφάσεις των δικαστηρίων, κατά προκλητικό τρόπο, ρυθμίζει το χρέος του, το οποίο στο τέλος ο εργοδότης δε θα πληρώσει, αλλά θα το επιβαρυνθούν και πάλι οι ασφαλισμένοι. Την Τράπεζα Πίστεως και τους υπεύθυνους αυτής, γιατί παράνομα και καταχρηστικά χορηγούσαν χρηματοδοτήσεις στον Τσίτση.

Τέλος, οι εργαζόμενοι απαιτούν να πάρουν δημόσια θέση όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες, για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιοι στηρίζουν τον αγώνα τους και ποιοι ψαρεύουν σε θολά νερά ενόψει των εκλογών, ενώ, παράλληλα, ζητούν να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη "ΒΕΤΛΑΝΣ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ