• Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η μόνη συγκεκριμένη αναφορά
  • "Μαύρη αγορά" ενσήμων, με θύματα αλλοδαπούς, αλλά ο πρωθυπουργός δηλώνει "αναρμόδιος"!
  • - Αόριστη, γενικόλογη και δημαγωγική ήταν η χτεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,για την ανεργία,σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής... - 1998-10-01 00:00:00.0"/>
  • Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η μόνη συγκεκριμένη αναφορά
  • "Μαύρη αγορά" ενσήμων, με θύματα αλλοδαπούς, αλλά ο πρωθυπουργός δηλώνει "αναρμόδιος"!
  • - Αόριστη, γενικόλογη και δημαγωγική ήταν η χτεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,για την ανεργία,σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής... - 1998-10-01 00:00:00.0" /> Νέο... σχέδιο δράσης σε ίδιο καλούπι | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 27
    ΕΡΓΑΤΙΚΑ
    ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
    Νέο... σχέδιο δράσης σε ίδιο καλούπι
    • Σιγή για τους στόχους του νέου "Εθνικού Σχεδίου" για την απασχόληση από τον υπουργό Εργασίας
    • Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η μόνη συγκεκριμένη αναφορά
    • "Μαύρη αγορά" ενσήμων, με θύματα αλλοδαπούς, αλλά ο πρωθυπουργός δηλώνει "αναρμόδιος"!

    Αόριστη, γενικόλογη και δημαγωγική ήταν η χτεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,για την ανεργία,σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,σχετικά με το υφιστάμενο και το υπό κατάρτιση νέο "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση".

    Οι αναφορές του υπουργού επικεντρώθηκαν, σχεδόν ολοκληρωτικά, στην επανάληψη των προγραμμάτων που έχει ήδη εξαγγείλει το υπουργείο και σε διαβεβαιώσεις για το πόσο "σοβαρή και συντονισμένη" είναι η παρέμβαση της... κυβέρνησης. Στα πλαίσια αυτά, επισήμανε ότι δημιουργήθηκαν 17 χιλιάδες θέσεις εργασίας, από τις 40 χιλιάδες που έχουν προγραμματιστεί για το 1998, καθώς επίσης και ότι εγκρίθηκε η επιδότηση 1.500 αυτοαπασχολούμενων, ενώ επιδοτήθηκαν 700 άτομα "ειδικών κατηγοριών"...

    Εκτός από την απαρίθμηση αυτού του... πλούσιου κυβερνητικού έργου, ο υπουργός σημείωσε ότι η σύσκεψη που προηγήθηκε είχε ως θέμα και τις αναπροσαρμογές του νέου Εθνικού Σχεδίου για το 1999. Με επιμονή, όμως, δεν απάντησε συγκεκριμένα από πού θα βρεθούν οι εθνικοί πόροι για την υλοποίηση των σχεδίων και για τους νέους στόχους. Επανέφερε όμως το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών,λέγοντας ότι αναζητούνται λύσεις με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, με ελαφρύνσεις και κίνητρα συγχωνεύσεων μικρών επιχειρήσεων.

    Επίσης, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει καν μηχανισμό παρακολούθησης των επιδοτήσεων που σχετίζονται με τη διατήρηση θέσεων εργασίας, όπου για κάθε μια θέση εργασίας δίνονται 15 εκατ. δραχμές!

    Σχετικά με το ύψος της ανεργίας και τις διαφορές των στοιχείων, ο υπουργός επανέλαβε ότι η ανεργία έχει "σταθεροποιηθεί"! Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα μέτρησής της και ότι "ως ποσοστό, η εγγεγραμμένη ανεργία θα ξεπεράσει την πραγματική"!

    Οταν ρωτήθηκε τι θα κάνει το υπουργείο για τη "μαύρη αγορά" ενσήμων,που έχει στόχο αλλοδαπούς που προσπαθούν να πάρουν την πράσινη κάρτα, δήλωσε αδυναμία να απαντήσει και αναρμοδιότητα! Από τους 373.800 αλλοδαπούς που έχουν καταγραφεί, μόνο οι 70.000 έχουν καταθέσει αίτηση για πράσινη κάρτα, κάτι που αναδεικνύει το αδιέξοδο εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών.

    Επίσης, ο υπουργός δεν απάντησε ουσιαστικά σε ερώτηση για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, με Προεδρικό Διάταγμα, στις ρυθμίσεις περί αφερεγγυότητας του εργοδότη,των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της είσπραξης των οφειλόμενων. Η έκδοση νέου ΠΔ για το θέμα αυτό προβλέπεται από τροπολογία που κατατέθηκε προχτές το βράδυ από το υπουργείο Ανάπτυξης. Είπε μόνο ότι οι αλλαγές θα κινηθούν στην κατεύθυνση της "παραπέρα κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων".


    Κορυφή σελίδας
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ