Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Κοιτάζουμε ψηλά, όπως ο λαός της Αθήνας

Πλήθος κόσμου χτες στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου του συνδυασμού, όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής

"Η Συμπαράταξη είναι γεγονός μεγάλης πολιτικής σημασίας και μπορεί να γίνει σταθμός στη διαδικασία για τη συγκρότηση μετώπου μάχης του λαού,ενάντια σε όλες τις εκδηλώσεις και τις εκφράσεις της κυρίαρχης πολιτικής, της πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του εξανδραποδισμού", τόνισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,εγκαινιάζοντας το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα", στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, στο κέντρο της πόλης που διεκδικούμε...

Και το "εμπρός για την εκλογική μάχη και τις επόμενες" ήρθε ως αυτονόητο μήνυμα - σύνθημα ζωής για τους αγωνιζόμενους ανθρώπους αυτής της πόλης, που συγκεντρώθηκαν πλήθος χτες στο περίπτερο της Συμπαράταξης - συγκινητική ήταν η στιγμή που συγκροτημένα κατέφτασαν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν προηγουμένως στο συλλαλητήριο για την παιδεία - για να ξαναγυρίσουν στις γειτονιές, στις δουλιές, στα σχολεία τους περισσότερο αποφασισμένοι για τον αγώνα που έχουν να δώσουν. Αλλωστε, μέρες τώρα, το πείσμα και ο κόπος των ανθρώπων της "Συμπαράταξης", όσων εργάστηκαν νυχθημερόν για να στήσουν το κεντρικό περίπτερο του συνδυασμού βεβαίωσε του λόγου το αληθές και έδειξε συμβολικά, λίγα μέτρα από την Ομόνοια και το Δημαρχείο της πόλης, εκείνα που θέλουμε και διεκδικούμε.

Ανάταση ψυχής

Οπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, η "Συμπαράταξη" και το πρόγραμμα δράσης της, αν και διατυπώνουν "συγκεκριμένες επιμέρους πολιτικές θέσεις που προδίδουν μία προσπάθεια εμβάθυνσης και διεύρυνσης της ύλης των ενδιαφερόντων της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης", διακρίνονται, προπάντων, από την επιλογή "να εκφράσουν με θέσεις και πρακτικές μία ανάταση, αυτό το πλάτεμα της ψυχής και της σκέψης, που είναι το βασικό γνώρισμα των αριστερών ιδεών και που πρέπει να είναι το γνώρισμα της Αριστεράς - της Αριστεράς όλων των αποχρώσεων, όλων των ρευμάτων".

Σήμερα ειδικά, χρειάζεται αυτό, σημείωσε ο Λεων. Αυδής, "που προσπαθούν να περάσουν στο λαό το μοντέλο του εύτακτου "καλού πολίτη", του υποταγμένου στις κοσμικές και πνευματικές εξουσίες, του ανθρώπου που πιστεύει ότι μπορεί να κοιτάζει μόνον τη δουλίτσα του, να ζει τη ζωούλα του, αυτού που πιστεύει ότι μπορεί "να τη βγάλει καθαρή" μέσα στη λαίλαπα της νέας βαρβαρότητας. Είναι ο άνθρωπος που θέλουν να κάνουν και το προσπαθούν με το φόβο, τη μικρολογία, την παραπληροφόρηση, την έκπτωση της πολιτικής, τη συρρίκνωση της ψυχής και της καρδιάς, τη θανάτωση της ελπίδας. Με την αποανθρωποποίηση του ανθρώπου"!

Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα γι' αυτό. Ο Λεων. Αυδής αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αύξηση της εγκληματικότητας, "ένα φαινόμενο που απασχολεί, βέβαια, όλο τον κόσμο. Αλλά χρησιμοποιείται από τον κυρίαρχο λόγο και από την κυρίαρχη πολιτική για να προωθηθούν οι δικοί τους σκοποί".

Ετσι, η "εγκληματικότητα των δελτίων ειδήσεων" προσπαθεί "να δημιουργήσει φοβίες, να ενισχύσει την περιχαράκωση, το ρατσισμό, να κάνει τον αυταρχισμό και την κρατική βία λαϊκό αίτημα. Θέλουν να πιστέψει ο κόσμος ότι έγκλημα είναι μόνον οι κλοπές και οι διαρρήξεις και όχι οι μίζες, οι αρπαχτές, τα οικονομικά εγκλήματα και οι απάτες, τα εγκλήματα του άσπρου κολάρου, οι ανθρωποκτονίες και οι βαριές σωματικές βλάβες από τα εργατικά ατυχήματα, τα εγκλήματα κατά των ξένων εργαζομένων, δηλαδή οι εκβιάσεις, κλοπές, ληστείες, βασανισμοί, ανθρωποκτονίες, η μαστροπεία ακόμα".

Να ανατρέψουμε τη βάρβαρη τάξη πραγμάτων

Αναφέρθηκε επίσης στα ναρκωτικά. Οπως είπε, "θέλουν να μη βλέπουν τις αιτίες του φαινομένου, να το ξορκίζουν με ηθικολογίες. Μέσα στο βουητό της παραπληροφόρησης, του ρηχού συναισθηματισμού, των θεωριών της κοινωνικής απόρριψης, οι φωνές εκείνες, που συνδέουν τα ναρκωτικά με τις κοινωνικές εξελίξεις, που ζητούν να στραφεί η καταστολή προς το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, χάνονται".

Και βέβαια, αναφέρθηκε στην ανεργία, το "δημιούργημα της Νέας Τάξης, που χρησιμοποιείται επίσης για να στηρίζει τη Νέα Τάξη. Οι νέοι και οι νέες, που για πολλά χρόνια μένουν με την οικογένεια των γονιών τους, ώσπου να αποκατασταθούν, είναι η πελατεία των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, που διαχειρίζονται την εξουσία για να αγοράζουν ανθρώπους", υπογράμμισε ο Λέων. Αυδής. Ετσι, "οι ψυχικά εξουθενωμένοι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, οι ψυχικά και σωματικά εξουθενωμένοι υπεραπασχολούμενοι με τις 2 και 3 δουλιές, οι γυναίκες που φορτώνονται το βάρος της κοινωνικής πρόνοιας που συρρικνώνεται, είναι όλοι τα θύματα της Νέας Τάξης και της ελευθερίας της αγοράς, που ιδιοποιείται την εξέλιξη της τεχνολογίας για να αυξήσει τα κέρδη της, και, αντί να μειώσει τη διάρκεια της εργασίας, ρίχνει τους εργαζόμενους στις χωματερές της ανεργίας".

Απέναντι σ' αυτήν την επιχείρηση, η "Συμπαράταξη", υπογράμμισε ο υποψήφιός της, "θέλει να συνενώσει όλους εκείνους τους ανθρώπους, που αγανακτούν, οργίζονται και θέλουν να αντιδράσουν. Αυτούς, που θέλουν να ανατρέψουν την άδικη και βάρβαρη τάξη πραγμάτων, που μας έχουν επιβάλει και να συμπορευτούν σε έναν αγώνα διαφύλαξης της αξίας του ανθρώπου, των κοινωνικών αγαθών, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ελπίδας".

Γι' αυτό - κατέληξε - "είμαστε και θα είμαστε εδώ". Αντιστεκόμαστε, όπως ξέρει να αντιστέκεται ο λαός της Αθήνας. Και κοιτάζουμε ψηλά, κοιτάζουμε μακριά, όπως ξέρει να κάνει ο λαός της Αθήνας. Εμπρός για την εκλογική μάχη και εμπρός για τις επόμενες.

Ανάμεσα σε πάρα πολύ κόσμο που κατέκλυσε το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού και δίπλα σε όλους τους υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού, διακρίναμε τους Σπύρο Χαλβατζή και Θεοχάρη Παπαμάργαρη,υποψήφιους πρόεδρο της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά και νομάρχη Αθήνας, αντίστοιχα. Επίσης, τους βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ και Μπάμπη Αγγουράκη,τον εκπρόσωπο της ΑΚΟΑ Τάκη Μαστρογιαννόπουλο,τον εκπρόσωπο της "Πράσινης Πολιτικής" Γιάννη Χρυσοβέργη και τον πρώην βουλευτή και συγγραφέα Κώστα Κάππο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ