Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σήμα κινδύνου ο θάνατος Γκρίφιθ

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους πρωταθλητές για τις συνέπειες από τη χρήση ουσιών ντόπινγκ

Οσο περνούν οι ώρες από τότε που η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, άφησε την τελευταία της πνοή, μόλις στα 38 της χρόνια, τόσο τα σχόλια γύρω από τα αίτια του θανάτου της, πληθαίνουν.

Οι ειδικοί γύρω από τα θέματα αντιντόπινγκ είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο θάνατος της Φλο - Τζο πρέπει να κρούσει τον "κώδωνα" του κινδύνου στους αθλητές που "κυνηγούν" τις μεγάλες επιδόσεις: "Η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, ποτέ δεν αποδείχτηκε ότι είχε κάνει χρήση αναβολικών ουσιών", δήλωσε ο Ζαν Πιερ Ντε Μοντενάρ, ένας εκ των ειδικών και συνέχισε λέγοντας:

"Είναι πολύ πιθανόν, όμως, η αθλήτρια αυτή, να πήρε μεγάλες δόσεις στεροειδών, να σταματούσε τη χρήση τους τρεις βδομάδες πριν αγωνιστεί, και εν συνεχεία, να έκανε χρήση ορμονών, για να δυναμώσουν οι μύες της. Ομως κι άλλοι αθλητές έκαναν το ίδιο. Πολλοί μεγάλοι αθλητές, είναι πολύ πιθανόν να έχουν την ίδια μοιραία κατάληξη με την Γκρίφιθ ". Τα λόγια, όμως, του Ντε Μοντενάρ ενστερνίστηκε και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδεμβέργης, ειδικός στα θέματα του ντόπινγκ και βιολόγος, Βέρνερ Φρανκ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο θάνατός της, ήταν προβλέψιμος".

Ομως, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας αθλητισμού, Χέλμουτ Ντίτζελ, θέλοντας να θίξει μια άλλη διάσταση της υπόθεσης Γκρίφιθ δήλωσε: "Ο θάνατος της Γκρίφιθ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Στο δίκαιο "παιχνίδι" δεν υπάρχουν ένοχοι χωρίς αποδείξεις".

Ντόπινγκ στην Ιταλία

Νέες διαστάσεις ενδέχεται να πάρει η γνωστή υπόθεση που αφορά στο ντόπινγκ των Ιταλών αθλητών, αφού σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της "Κοριέρε Ντέλο Σπορ", ένας ποδοσφαιριστής της Λέτσε,

είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα, προσθέτει ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, (το όνομα του οποίου δε δόθηκε στη δημοσιότητα), αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υποβληθεί σε νέο έλεγχο.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της Λέτσε, αρνούνται να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο, όπως και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας (CONI).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ