Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση και συνέλευση στη ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την πρωτοφανή απόφαση του ΟΜΕΔ που συνδέει τις αυξήσεις στο μεροκάματο με την τιμή του προϊόντος στην αγορά!

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε 4ωρη στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ,ενώ στις χτεσινές συνεδριάσεις τους τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων αποφάσισαν την απόρριψη της αντεργατικής απόφασης του Οργανισμού Μεσολάβησης - Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), που συνδέει τις αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων με την τιμή του προϊόντος - στη συγκεκριμένη περίπτωση του νικελίου - στην αγορά! Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι αντίδρασης ώστε να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, που ανοίγει γενικότερα νέους επικίνδυνους δρόμους συνολικά για τους εργαζόμενους και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες του σωματείου, στις οποίες περιλαμβάνεται και προσφυγή κατά της απόφασης του διαιτητή. Παρόμοια προσφυγή θα ασκήσει και το σωματείο των μεταλλείων της Εύβοιας.

Πάντως, όπως εκτιμούν συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ Λάρκο, η απόφαση του ΟΜΕΔ δεν είναι άσχετη με την πολιτική απαξίωσης της επιχείρησης που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αφαίρεσης των κατακτήσεων των εργαζομένων ούτως ώστε να πέσουν "σαν ώριμο φρούτο" στην αγκαλιά του όποιου "στρατηγικού επενδυτή" του πολυεθνικού κεφαλαίου ή αυτών που επιδιώκουν ενδεχομένως και κλείσιμο της επιχείρησης. Η αντίδραση, σημειώνουν οι συνδικαλιστές, πρέπει να είναι αγωνιστική, ενωτική με συνέχεια και συνέπεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ