Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Τρικυμία στον Ολυμπιακό

Γκρίνια και μουρμούρες για Ιβκοβιτς μετά την ήττα του Σαββάτου από την ΑΕΚ. Δύσκολη νίκη ΠΑΟ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ. Τα παιδιά του Γιώργου Καλαφατάκη κατάφεραν να γυρίσουν ένα... χαμένο ματς και να πάρουν μια μεγάλη νίκη. Κατά τ' άλλα, τ' αποτελέσματα της πρεμιέρας ήταν φυσιολογικά και τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ αναμφίβολα έγινε το συναρπαστικότερο ματς της αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ιβκοβιτς έχασε ένα ματς κυριολεκτικά μέσα από τα... χέρια του. Μόλις πέντε λεπτά πριν την εκπνοή οι κιτρινόμαυροι ήταν σχεδόν στο "κανναβάτσο", αφού ήταν πίσω στο σκορ με 12 πόντους (50 - 62). Τότε όμως οι ερυθρόλευκοι μάλλον αποφάσισαν να... φύγουν από το γήπεδο. Με ένα σερί 23 - 8 ο δικέφαλος πήρε μια μεγάλη νίκη: "Αυτή η ομάδα ξέρει να χρησιμοποιεί όλα της τα χαρτιά. Δεν πρέπει όμως να καθίσουμε πάνω στις δάφνες αυτής της νίκης", τόνισε ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας Γιώργος Καλαφατάκης. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τα είχε σχεδόν... χαμένα: "Ούτε και γω ξέρω πώς χάσαμε. Ηταν μια πολύ βαριά, πολύ πικρή ήττα". Ισως ο Ντούντα πρέπει να εξηγήσει γιατί δε χρησιμοποίησε ούτε ένα δευτερόλεπτο τον Παναγιώτη Φασούλα που έφυγε σαν... κυνηγημένος από το στάδιο ώστε να αποφύγει τους δημοσιογράφους. Σίγουρα το κλίμα στο Πειραϊκό ΚΑΕ δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Και ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα δύσκολα (Ευρωλίγκα).

  • Οι "τσουρουφλισμένοι" αστέρες του Παναθηναϊκού πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από τη Νήαρ Ηστ. "Εχω τέσσερις παίκτες καμένους από το Μουντομπάσκετ. Τους Αλβέρτη, Οικονόμου, Μπουντούρη, Μποντίρογκα. Οι ιατρικές εξετάσεις που έκαναν μεσοβδόμαδα έδειξαν ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να πέσει κάτω. Πρέπει να τους ξεκουράσω, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια", δήλωσε ο Λευτέρης Σούμποτιτς για να καταλήξει: "Είμαστε πολύ μακριά από τον καλό μας εαυτό". Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός φόρμας είναι και ο Ντίνο Ράτζα που έχασε κατά κράτος κάτω από τα καλάθια από τους Ορτμαν και Λόκχαρτ.
  • Με τον Γουόλτερ Μπέρι σε μεγάλα κέφια ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ηρακλείου. Πάντως ο Σερφ ακόμη φωνάζει για τη μέτρια παρουσία της ομάδας. Για τους Κρητικούς την παράσταση έκλεψε ο υπέρβαρος Μίλερ (160 κιλά παρακαλώ) που σκόρπισε τον" τρόμο στη μάχη των αιθέρων αλλά και στο σκοράρισμα (23 πόντους).
  • Ο Γιώργος Σιγάλας ήταν η αρχή και το τέλος του Αρη που ήταν ο θριαμβευτής στο Μαρούσι. Ο αρχηγός της Εθνικής δεν ήταν μόνο ο γνωστός καλός αμυντικός, αλλά με 19 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Σαλονικιούς στην επικράτηση.
  • Περίπατο έκανε ο Απόλλωνας στην Πάτρα απέναντι στον αγνώριστο Πανιώνιο. Ο Κώστας Μίσσας είχε τη χαρά να δει έναν διαφορετικό, προς το καλύτερο, Ολιβερ και έναν δεινό τριποντάκια, τον Κούισμα. Αντίθετα ο Μάκης Δενδρινός χαρακτήρισε άθλια την εμφάνιση των κυανέρυθρων. Οι μουρμούρες στην πλατεία άρχισαν νωρίς...
  • Μια από τα ίδια και στο Ιβανώφειο όπου ο Ηρακλής διέλυσε το χλομό Περιστέρι που είναι πλέον σε πτήση προσγείωσης. Ο νεαρός Γάκης ήταν άξιος διάδοχος του τραυματία Ντίνκινς και με σωστή καθοδήγηση καθάρισε το ματσάκι από νωρίς. Οσον αφορά το άλλοτε κραταιό Περιστέρι; Θλίψη, τίποτα άλλο.
  • Ο Παπάγου πήρε πολύτιμη νίκη κόντρα στο Σπόρτιγκ, όμως αυτό που έμεινε ήταν οι ύβρεις που αντάλλαξαν οι δύο προπονητές Διαμαντόπουλος - Παύλου. Βαριές κουβέντες που μόνο καλό δεν κάνουν στο άθλημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ