Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικές διαδρομές

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο δήμος Ταύρου. Σήμερα (9μ.μ.) στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο Μάριος Τόκας θα παρουσιάσει παλιά και νέα του τραγούδια.

  • Στο πλαίσιο των "Ζεφυρείων '98" του δήμου Ζεφυρίου, σήμερα (8.30μ.μ.) στις Μπασκέτες, δίπλα στο δημοτικό αναψυκτήριο, φιλοξενείται η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, με διεύθυνση του Χ. Κυριακόπουλου.Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις με την εποπτεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ζεφυρίου. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα: "Η Ρωμιοσύνη".Αύριο, εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, θα δοθεί και παράσταση της Παιδαγωγικής Σκηνής της Τζένης Φωτίου με το παραμύθι "Ορφέας και Ευρυδίκη".Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στη νεολαία, με τους "Πυξ Λαξ".
  • Τον "Κοινό λόγο" της Ελλης Παπαδημητρίου,παρουσιάζει η "Νέα Σκηνή Τέχνης" στο Ηρώδειο, σήμερα (8.30μ.μ. ), κλείνοντας ένα διετή κύκλο της εξαιρετικής αυτής παράστασης. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Αντώνη Δαγκλίδη,η επιλογή και διδασκαλία τραγουδιών είναι του Κώστα Βόμβολου και η επιμέλεια της κίνησης της Ντόρας Τσάτσου - Συμεωνίδη.Παίζουν: Σούλα Αθανασιάδου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Ολγα Δαμάνη, Μαρία Κατσανδρή, Τζίνη Παπαδοπούλου.
  • Τη Δευτέρα, το "Φεστιβάλ Πέτρας '98" φιλοξενεί, στο "Θέατρο Πέτρας" το Χοροθέατρο "Ηρος Αγγελος".
  • Επιλεγμένα τραγούδια, παρουσιάζει ο Χρήστος Νικολόπουλος,αύριο (9μ.μ.) στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στο πλαίσιο "Σεπτέμβρης με χρώμα", που διοργανώνει ο δήμος Ελληνικού. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο πλαίσιο του "16ου Φεστιβάλ Γειτονιάς", που πραγματοποιεί ο δήμος Νέας Χαλκηδόνας, σήμερα (9μ.μ.) στο 1ο δημοτικό σχολείο, φιλοξενείται συναυλία των Βασίλη Καζούλη, Βαγγέλη Γερμανό, Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ.Στο χώρο εκδηλώσεων Κάτω Κουκλάκι, αύριο (9μ.μ.) ο θίασος του Νίκου Τσούκα θα παρουσιάσει την παράσταση "Δεσποινίς ετών 39" και την Κυριακή στον ίδιο χώρο θα δώσει συναυλία η Κατερίνα Σκορδαλάκη.
  • Με βραδιά κλασικής μουσικής, με την Νίνα Πατρικίδου και τον Πάρη Παπαδόπουλο,συνεχίζεται αύριο (9μ.μ.) το "Φεστιβάλ Παπάγου". Στο δημοτικό θέατρο Παπάγου την Κυριακή φιλοξενείται το κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας και τη Δευτέρα οι "Χειμερινοί Κολυμβητές".
  • Πανηπειρωτικό διήμερο φιλοξενείται σήμερα και αύριο (9μ.μ.) στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην Ηλιούπολη. Διοργανώνεται από το Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης. Την Κυριακή (9μ.μ.) στο θέατρο Αλσους θα δώσουν συναυλία οι: Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης.
  • Στο πλαίσιο της "Πολιτιστικής διαδρομής" του δήμου Αιγάλεω, αύριο (9.30μ.μ.) στο δημοτικό θέατρο "Αλέξης Μινωτής", η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει τις "Εκκλησιάζουσες".
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ με θέμα την παράδοση της οινοποίησης. Σήμερα (8.30μ.μ.) στο Α' δημοτικό σχολείο Κορωπίου χορεύει το Λύκειο Ελληνίδων.Αύριο (8.30μμ) στο γυμνάσιο - λύκειο Ραφήνας, το "Ανοιχτό Θέατρο" θα παρουσιάσει τους "Αχαρνής".Την Κυριακή (8.30μ.μ.) στο "Απολλώνιο Θέατρο" (Πόρτο Ράφτη), θα δώσει συναυλία η Ελλη Πασπαλά.Τη Δευτέρα (7μ.μ.) στο εξωκλήσι του Αγ. Πέτρου στα Σπάτα, ο Ν. Σαραγούδας θα παρουσιάσει δημοτικά τραγούδια.
  • Με συναυλία του Νίκου Ανδρουλάκη,συνεχίζονται σήμερα (8.30μ.μ.) στην πλ. Αλέκου Παναγούλη, οι εκδηλώσεις του δήμου Αγίου Δημητρίου. Αύριο στην πλ. Μουργκάνας φιλοξενείται το Θέατρο Σκιών Π. Καπετανίδη. Την Κυριακή στο θέατρο οδού Πεισιστράτου, το Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου και το Θεατρικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου, θα παρουσιάσουν τη "Λυσιστράτη".
  • Με παραστάσεις συνεχίζει τις εκδηλώσεις του ο δήμος Αμαρουσίου. Στο θέατρο Αναβρύτων (9μ.μ.) το "Ανοιχτό Θέατρο" παρουσιάζει τους "Αχαρνής".Αύριο το "Αμφιθέατρο" του Σπύρου Ευαγγελάτου παρουσιάζει τις "Εκκλησιάζουσες" και την Κυριακή το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" τον "Ορέστη" του Ευριπίδη.
  • Στο θέατρο Δάσους θα φιλοξενηθούν συναυλίες των: Πέτρου Γαϊτάνου (σήμερα), Σωκράτη Μάλαμα (αύριο), Κ. Μακεδόνα, Γ. Κότσιρα (Κυριακή), Μαρινέλλας (Δευτέρα - Τρίτη).
  • Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύμης, αύριο η ομάδα Λυκείου Ελληνίδων δήμου Ρόδου παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς. Την Κυριακή η ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αστυπάλαιας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, ενώ τη Δευτέρα "Με τη σκιά του φεγγαριού" θα μας ταξιδέψει ο Θωμάς Αλεξανδρής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ