Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτική έρημος

Μέρες ειρηνικές ελπίζουμε να ζήσουμε μέχρι τα βαθιά γεράματά μας. Ομως, η ταινία που σήμερα ξεχωρίζει είναι πολεμική αλλά και ερωτική συνάμα. Πρόκειται για το πολεμικό - αισθηματικό δράμα: "Ημέρες πολέμου και έρωτα" του Αρθουρ Χίλερ, βασισμένο σε μυθιστόρημα του Γ. Μπράντοφορντ Χιούι,που θα παρουσιάσει η ΝΕΤ στις 22.00. Η ταινία αφηγείται την εξής ιστορία: Στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου ένας Αμερικανός αξιωματικός ερωτεύεται μια Αγγλίδα, που έχει χάσει αδελφό και πατέρα, απογοητεύεται από την πολεμική προπαγάνδα και αρνείται να πάει στο μέτωπο. Αποφασίζει, όμως, να κινηματογραφήσει την απόβαση στη Νορμανδία. Η απόβαση έγινε στις 6 Ιούνη του 1944. Παίζουν οι: Τζέιμς Γκάρνερ και Τζούλι Αντριους.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Ουγγαρέζικη Ραψωδία" του Μίλος Γιάντσο.

Θα γυρίσουμε πίσω, στα 1911 και θα πάμε στην Ουγγαρία όπου θα ζήσουμε μέσα στο κάστρο του γερο - Ζαντιάνι και θα πάρουμε μια γεύση από συνταρακτικά γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή εκείνη, την εποχή που η ειρηνική περίοδος είναι στα τελευταία της. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή με πολλές εικόνες που εναλλάσσονται γρήγορα, με εξαιρετικές χορογραφίες και με τρόπο αφαιρετικό και εντελώς υποκειμενικό, παρουσιάζεται η ιστορία της χώρας έτσι όπως τη βλέπει ο σκηνοθέτης.

Από την ΕΤ - 1 στις 21.01 "Ο θάνατος σταμάτησε στην έρημο" του Ρότζερ Ντόναλτσον.

Πρόκειται για μια περιπέτεια με τον Μίκι Ρουρκ και τον Γουίλεμ Νταφόε

που μας μιλά για το σερίφη μιας μικρής πόλης του Νιου Μέξικο, που ερευνά έναν ύποπτο θάνατο. Ο σερίφης θα ιδιοποιηθεί την ταυτότητα του νεκρού και το μισό εκατομμύριο δολάρια που του ανήκανγια να εμπλακεί σε μια τρομερή περιπέτεια που αφορά το διεθνές λαθρεμπόριο όπλων. Δυο γυναίκες θα κλέψουν το αυτοκίνητό του και τα χρήματα, ενώ το FBI θα τον συλλάβει και θα τον στείλει σ' ένα παράξενο ραντεβού με ένα μυστηριώδη καταζητούμενο, στη Σάντα Φε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ