Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Αταλάντευτα" προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ), ήταν το αντικείμενο της χτεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση παρά την αντίθετη γνώμη των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ. Παπαντωνίου,ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκης και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης.

Οπως δήλωσε ο Σ. Σουμάκης μετά το τέλος της σύσκεψης, το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ προχωρεί κανονικά, με πρώτο στόχο τη μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρία και στη συνέχεια την πώληση σε ιδιώτες του 49% των μετοχών του Οργανισμού.

Στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε επίσης και το ασφαλιστικό των εργαζομένων του ΟΛΠ, σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίησή του. Η νέα ιδιοκτησιακή πραγματικότητα θα συμπαρασύρει και το υπάρχον ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη εξετάστηκε η προοπτική της κατάργησης του ασφαλιστικού ταμείου, η μεταφορά των εργαζομένων σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο, πιθανότατα στο ΙΚΑ και η οικονομική ενίσχυση του δεύτερου αυτού φορέα, ώστε να αντεπεξέλθει στις επιβαρύνσεις που θα υπάρξουν από την ενσωμάτωση των εργαζομένων του ΟΛΠ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ