Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν στη ΛΑΡΚΟ

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις τους, με 4ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας,με κύρια αιτήματα τη στήριξη της επιχείρησης από την κυβέρνηση και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το '98, αφού αυτή βρίσκεται στον ΟΜΕΔ και η εταιρία ζητάει να καθοριστούν οι αυξήσεις που θα δοθούν στους εργαζόμενους με βάση την τιμή του νικελίου!

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στο διάστημα από 10 έως 15 του μήνα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρυμνα,στην οποία θα κληθεί και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Το σωματείο φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στην εξαγγελία νέων κινητοποιήσεων, αν η κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και απαξίωσής της, πολιτική που τη φέρνει στα πρόθυρα του "λουκέτου".

Στα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθεί και πάλι Γενική Συνέλευση για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ, οι ακτιβιστές της "Γκρινπίς" με το πλοίο της οργάνωσης "Σείριος" αποβιβάστηκαν χτες το πρωί στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις φόρτωσης σκουριάς, προκειμένου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, να σταματήσει η απόρριψη αυτών των αποβλήτων στη θάλασσα.

"Ακραία" χαρακτήρισε την ενέργεια των ακτιβιστών της "Γκρινπίς" ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Θεοδώρου,ο οποίος δήλωσε στο "Ρ" ότι έγινε εν αγνοία του σωματείου, το οποίο έχει θέσεις και προτάσεις και παλεύει από παλιά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε χτες ο Κ. Δασκαλάκης,διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ,σημείωσε ότι "αυτή η ενέργεια της "Γκρινπίς" είναι ανεξήγητη, αφού δε ζήτησε καμία ενημέρωση από τη διεύθυνση", ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει σκοπιμότητα για το χρόνο που επιλέχθηκε για να κάνει την κατάληψη των εγκαταστάσεων η "Γκρινπίς", σημείωσε πως υπάρχουν "υποψίες", αρνούμενος όμως να μιλήσει πιο συγκεκριμένα, αλλά και να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Δ. Παπανικολάου,πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών,που ισχυρίστηκε ότι αυτή "η σκουριά δεν είναι τοξική και δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο για τη θαλάσσια πανίδα, αλλά και για τους ανθρώπους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την αγωνιστική τους στάση κατάφεραν να ανακληθούν οι απολύσεις(2022-11-25 00:00:00.0)
Την Τετάρτη η συνέλευση στη ΛΑΡΚΟ(2020-09-19 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις για συρρίκνωση του προσωπικού(2020-05-13 00:00:00.0)
Νέος απεργιακός αγώνας στις 21 και 22 Απρίλη(2020-04-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-11-28 00:00:00.0)
Ερωτηματικά για την παρέμβαση της "Γκρίνπις"(1998-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ