Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Ολυμπιάδα στη Ρωσία

Παγκόσμιο στην Αμερική

Ματς 6 παρτίδων στην Τσεχία, ανάμεσα στον Γκάρι Κασπάροβ και τον Ολλανδό Γιαν Τίμαν

Ολα είναι έτοιμα στην πρωτεύουσα της Καλμουχίας (Ελίστα), για την αναμενόμενη έναρξη της 33ης Σκακιστικής Ολυμπιάδας, στην οποία θα αγωνιστούν και θα φιλοξενηθούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες περισσότεροι από 2.500 αθλητές, συνοδοί και προσωπικότητες του παγκόσμιου Σκακιού.

Αυτά δήλωσε πρόσφατα ο Καλκούχος πρόεδρος και παράλληλα πρόεδρος της FIDE, Κιρσάν Ιλιομτζίνοβ,ο οποίος επισήμανε ιδιαίτερα τη μεγάλη συμμετοχή των 111 χωρών, μεταξύ των οποίων οι 65 παρουσιάζουν και γυναικεία ομάδα στην αντίστοιχη Ολυμπιάδα Γυναικών.

- Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος, στο οποίο σύμφωνα με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ιλιουμτζίνοβ στη χώρα που θα διεξαχθεί - στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ - θα συμμετέχουν 100 ισχυροί σκακιστές που θα προκριθούν από τα "ζονάλ". Ενα από τα "ζονάλ" θα διεξαχθεί στη χώρα μας - Πάνορμο Ρεθύμνου 24.10 - 1.11.98 - με συμμετοχή των χωρών: Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Μάλτα, Αρμενία, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, και Γεωργία.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός της "περιορισμένης" συμμετοχής για Ελληνες σκακιστές ανεξαρτήτου δυναμικότητας - 35 άτομα - (!!) και αφού πληρώσουν παράβολο... Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής Γ. Μαστροκούκο 094 - 342225, 4917.893 Θ. Τσορμπατζόγλου 093 - 215971, 031 - 548494 και στην ΕΣΟ τηλ. 9221.465) με σύστημα "νοκ άουτ" διπλών συναντήσεων μέχρι τον 6ο γύρο.

Ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής Ρώσος G. M. Ανατόλι Κάρποβ,θα συμμετέχει στον 3ο γύρο, άγνωστο, όμως, είναι αν θα αγωνιστεί ο πρώην παγκόσμιος Γκάρι Κασπάροβ που αμφισβητεί την... FIDE και διοργανώσει μόνος του μεμονωμένα ματς για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή μέσα από το "Παγκόσμιο Σκακιστικό Συμβούλιο" που ίδρυσε μόνος του... Πάντως, ο Ιλιουμτζίνοβ είπε ότι ανάλογα ματς είναι σημαντικά, αλλά θεωρεί ότι δεν μπορεί κανείς να σφετερίζεται ανάλογους τίτλους, όπως αυτός της FIDE.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ