Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Δυο προϋπολογισμούς καταρτίζουν για το 1999

Εκτός από τον προϋπολογισμό, που η κυβέρνηση ετοιμάζει για να καταθέσει στη Βουλή, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο και ένα δεύτερο, με ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα, για την περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση στις χρηματαγορές


ΣΕΛ.  15

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ...
ΚΑΤΗΓΟΡΩ
από το λαό για την κυβέρνηση

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον πρόεδρο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ - Ανάγκη το αγωνιστικό μέτωπο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής - Να πληρώσει η κυβέρνηση στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές

Το παρατεταμένο "χειροκρότημα" της πλουτοκρατίας είναι το μόνο εύσημο με το οποίο επέστρεψε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, μετά τις τοποθετήσεις του στην 63η ΔΕΘ. Ο Κ. Σημίτης, που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, προκάλεσε με τον πιο βάναυσο τρόπο το λαό, δε δίστασε αντί για - έστω - κάλπικες παροχές, να "υποσχεθεί" στον ελληνικό λαό ακόμα πιο στυγνή και "αταλάντευτη" λιτότητα, στο όνομα του "ύψιστου στόχου" της ΟΝΕ!

Χωρίς καμία αιδώ, ο πρωθυπουργός δε δίστασε να μετατρέψει ακόμα και τη ΔΕΘ σε βήμα για να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές αντικομμουνιστικό ντελίριο, όταν μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου του "Ρ", άρχισε να απαντά για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στον πλανήτη οι κομμουνιστές, φτάνοντας να εναποθέσει στο Πανελλήνιο τα σύνδρομά του, κατηγορώντας το ΚΚΕ για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα!

Φυσικά, ο πρωθυπουργός με τα "εύγε" του προς τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και την επιχείρηση να αξιοποιήσει μέχρι και τη διεθνή κρίση για να δικαιολογήσει τη χωρίς τέλος λιτότητα, επιβεβαίωσε με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο την απαίτηση για καταδίκη της κυβέρνησης στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και την ανάγκη για ισχυρή λαϊκή απάντηση, μέσα από τη σύσταση ενός πλατιού μετώπου πάλης, που θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές.


ΣΕΛ.  6   -   7

"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Κοντά στα μεγάλα προβλήματα του λαού

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και στον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και η ανισομερής ανάπτυξη των τμημάτων του, είναι μερικά από τα προβλήματα του Θριάσιου Νοσοκομείου, στην Ελευσίνα, όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), που περιόδευσε χτες στο νοσοκομείο, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, υποψήφιο νομάρχη. Την ίδια στιγμή, άλλο κλιμάκιο της ΝΑΣ, με επικεφαλής τον Θεοχάρη Παπαμάργαρη, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας, περιόδευε στην τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ στην Καλλιθέα.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Επεκτείνονται σε όλη σχεδόν τη χώρα

Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιβάλλει τη "δικτατορία" των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και τη, συνεπαγόμενη, κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα!


ΣΕΛ.  13
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Προτάσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Προτάσεις σε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση, προβάλλει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς μόνο τρεις χιλιάδες βρέφη και παιδιά - δηλαδή, ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου - μπορούν να εξυπηρετήσουν σήμερα οι 37 δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί


ΣΕΛ.  16   -   17
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Καταστρέφονται δημόσιοι χώροι

Τη θυσία δημόσιων χώρων της πόλης, χώρων που τους στερείται ο πληθυσμός της Αθήνας, στο βωμό τερατωδών έργων και των μεγάλων συμφερόντων, που τα επιβάλλουν, κατάγγειλε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Λεων. Αυδής, σε συνέντευξή του στον "902 Αριστερά στα FM"


ΣΕΛ.  16   -   17
Δεύτερη απόρριψη του Β. Τσερνομίρντιν

Η Κρατική Δούμα απέρριψε και στη δεύτερη ψηφοφορία τον Β. Τσερνομίρντιν, για την πρωθυπουργία της χώρας, με ψήφους 273 κατά και 138 υπέρ. Χτες παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της Κρατικής Τράπεζας Σ. Ντομπίνιν. Για την πολύπλευρη κρίση στη μεγάλη αυτή χώρα, αναδημοσίευση συνέντευξης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα


ΣΕΛ.  10   -   11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ