Η ταινία "Αγκίρε, η μάστιγα του θεού" του Βέρνερ Χέρτζοκ, που θα προβληθεί στη 01.00, αποσπά το ενδιαφέρον του θεατή σήμερα. Ο Αγκίρε, ένας Ισπανός κονκισταδόρ, δηλαδή κατακτητής, ξεκινά μια παράτολμη αποστολή στον Αμαζόνιο, αφού πρώτα αυτονομηθεί από τον τακτικό στρατό. Αναζητά το μυθικό Ελδοράδο. Τι είναι τελικά ο Αγκίρε; Είναι παρανοϊκός ή μήπως είναι μεγαλοφυής; Η ζούγκλα την οποία διασχίζει, τα ακόντια και τα βέλη που ρίχνει κατά του αόρατου σε μας εχθρού, είναι πραγματικά ή μήπως κατοικούν μονάχα μέσα στη φαντασία του; Ιθαγενείς θα ακούμε αλλά ιθαγενείς δε θα βλέπουμε, πολέμους με τα μέσα της εποχής θα ζούμε αλλά το αντίπαλο στρατόπεδο δε θα εμφανίζεται, η έκσταση του ήρωα είναι που δημιουργεί τη νέα φυλή ανθρώπων, μια φυλή που προέρχεται από την ένωσή του με τη νεκρή του κόρη. Γοητεία και παραφροσύνη, εξουσία και εξορία της λογικής, ο Αγκίρε είναι ένας πρόδρομος του Χίτλερ. Η εκπληκτική ερμηνεία του Κλάους Κίνσκι αφήνει άναυδο το θεατή. Ισως, γιατί ο ηθοποιός έπαιξε τον ίδιο του τον εαυτό και δεν αναγκάστηκε να υποκριθεί...!
Από το MEGA στις 22.30 "Το εξπρές του Μεσονυκτίου" του Αλαν Πάρκερ.
Μια ρεαλιστική απεικόνιση των εφιαλτικών τουρκικών φυλακών που σοκάρει αλλά και προσβάλλει τον άνθρωπο που πιστεύει ακόμη στην ανθρωπιά. Η ταινία τιμήθηκε με Οσκαρ σεναρίου (Ολιβερ Στόουν) και μουσικής (Τζόρτζιο Μόροντερ). Με τον Μπραντ Ντέιβις.
Από την ΕΤ - 3 στις 21.00 "Ο τσαλαπετεινός του Γουαϊόμινγκ" του Δ. Ινδαρέ. Η ταινία παρακολουθεί τη συναισθηματική ωρίμανση ενός συμπαθητικού νέου, που ενώ, έχει σχέση με δυο κοπέλες δεν καταφέρνει να τις ολοκληρώσει. Από την άλλη μεριά, η μητέρα του θέλει να ξαναμείνει έγκυος με ένα νεότερό της και το αφεντικό του, στο συνεργείο που δουλεύει, του αφήνει τη δουλιά για να φύγει με μια πολύ νέα γυναίκα. Μια τρυφερή ματιά στη σημερινή κοινωνία αλλά κυρίως μια ματιά γεμάτη κατανόηση στα νιάτα. Με τους: Ηλία Λογοθέτη, Β. Βολιώτη, Χρ. Καλαβρούζο, Μπέτυ Λιβανού.