Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το ΚΚΕ κοντά στα προβλήματα των πυροσβεστών

Επισκέψεις στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λάρισας και Τρικάλων πραγματοποίησαν χτες αντιπροσωπείες του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα η αντιπροσωπεία που αποτελούσαν οι Αντ. Σκυλλάκος,γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Γ. Νταφούλης,γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και Θ. Σερδένης,μέλος της ΝΕ και Νομαρχιακός Σύμβουλος, είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της υπηρεσίας κ. Αναστασίου και το προσωπικό. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η υπηρεσία και οι πυροσβέστες και διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για την ανάδειξη και την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ξαναθέσει στην κυβέρνηση το θέμα της λειτουργίας πυροσβεστικών σταθμών στην Ελασσόνα, στην Αγιά και στα Φάρσαλα και της ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό και μέσα, πολύ περισσότερο που της "φορτώθηκε" και το έργο της δασοπυρόσβεσης. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν είναι ανάγκη η Πυροσβεστική ν' αποτελεί υπηρεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μιας και το έργο της είναι αποκλειστικά κοινωνικό και οι πυροσβέστες πρέπει ν' αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι (να πληρώνονται οι υπερωρίες, τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας κ. ά. και να λυθούν τα συνταξιοδοτικά και τα ασφαλιστικά προβλήματά τους).

Επίσης, αντιπροσωπεία με επικεφαλής το βουλευτή Αχιλλέα Κανταρτζή επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Τρικάλων και Καλαμπάκας, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση και το προσωπικό.

Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρθηκαν στις ελλείψεις εξοπλισμού και κυρίως στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και έχουν οξυνθεί με την ανάθεση της Δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα (ελλείψεις προσωπικού, ωράρια εργασίας κλπ.).

Ο Αχ. Κανταρτζής αναφέρθηκε στις συνεχείς πολιτικές και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες και την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων (8ωρο, πενθήμερο, πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών, αργιών) καθώς και την αύξηση των δαπανών για το προσωπικό και τον εξοπλισμό του Σώματος με τα απαραίτητα μέσα.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη εκδημοκρατισμού του Σώματος με την αναγνώριση πλήρων συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα. Και τέλος εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ για τη λύση των καυτών προβλημάτων των εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ