Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στον "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ"

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν γι' αυτά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα που βρίσκεται στις Τζιτζιφιές πραγματοποιούν σήμερα, στις 7.30 πμ, οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ",αντιδρώντας στις πιέσεις που δέχονται να υποβάλουν παραίτηση, αλλά και στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη επικόλληση ενσήμων από τον Απρίλη του '97 κ.ά.

Να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση - η αλυσίδα πρόκειται να πωληθεί σε επιχειρηματία του κλάδου, ο οποίος, όμως, τη θέλει "καθαρή" από τους εργαζόμενους, που έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, είναι όλοι σχεδόν πλήρως απασχολούμενοι και ως εκ τούτου "κοστίζουν" πολύ. Ετσι, η επιχείρηση τους πιέζει να παραιτηθούν, εκβιάζοντάς τους ότι αλλιώς θα κηρύξει πτώχευση και τότε θα χάσουν και την αποζημίωση και τα δεδουλευμένα τους.

Στο μεταξύ, προχτές το βράδυ, οι εργαζόμενοι πήραν μαζικά μέρος στη σύσκεψη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με θέμα τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων και συγκρότησαν εξαμελή επιτροπή αγώνα.Χτες, η επιτροπή μαζί με τους Γ. Πέρρο μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γ. Κομνηνό και Θ. Χόρτη μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επισκέφτηκε τον πρόεδρο του "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" κ. Αλεξανδρόπουλο,ζητώντας εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης ήταν αρκετά αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά στους σχεδιασμούς του, αφού επιβεβαίωσε τις φήμες για την επικείμενη πώληση των καταστημάτων, ενώ προσπάθησε να "χρυσώσει το χάπι" της απόλυσης, ισχυριζόμενος ότι, αν οι εργαζόμενοι παραιτηθούν, θα καταβάλει προσπάθειες να τους βρει δουλιά μέσω του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από τον αγώνα τους για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Να σημειωθεί ακόμα ότι, σε επικοινωνία τους με το ΙΚΑ για τα ένσημά τους, πληροφορήθηκαν ότι αυτό έχει ήδη προχωρήσει στην κατάσχεση μεγάλου μέρους των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή ελέγχεται για την ορθότητά της.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων,ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνουν τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι 150 εργαζόμενοι και καταγγέλλουν ότι είναι αυτοί που "καλούνται να πληρώσουν τα διάφορα οικονομικά και άλλα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη τους".

Οι τρεις οργανώσεις απαιτούν από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση της επιχείρησης να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για να αποτραπεί η παραπέρα συρρίκνωση της επιχείρησης, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ