Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
Αυτοδυναμία από τη ΔΕΑΣ

Σε πρώτη δύναμη στη διοίκηση του ΕΚ αναδείχτηκε ο συνδυασμός ΔΕΑΣ, υποστηριγμένος από ΕΣΑΚ και άλλες δυνάμεις

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιτυχία που σημείωσε ο συνδυασμός της ΔΕΑΣ,που υποστηρίχτηκε από την ΕΣΑΚ και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για την εκλογή της νέας διοίκησής του.

Ο συνδυασμός έλαβε 75 ψήφους και 8 έδρες στο ΔΣ,κατακτώντας την αυτοδυναμία, την οποία προηγουμένως κατείχε η ΠΑΣΚΕ.Η ΔΕΑΣ ήταν δεύτερη σε δύναμη στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, θέση στην οποία έπεσε τώρα η ΠΑΣΚΕ.Συνολικά, ψήφισαν 143 αντιπρόσωποι από τους 145 για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και 110 από τους 111 για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στο προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του ΕΚ Ρόδου, είχαν ψηφίσει 134 αντιπρόσωποι για το ΔΣ και 92 για τη ΓΣΕΕ.

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 53 ψήφους και 6 έδρες στο ΔΣ, η ΔΑΚΕ 13 ψήφους και 1 έδρα.ΔΕΑΣ και ΠΑΣΚΕ είχαν από ένα άκυρο. Στην ψηφοφορία για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, η ΔΕΑΣ έλαβε 72 ψήφους και ανέδειξε 2 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚΕ 30 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο, η ΔΑΚΕ έλαβε 7 ψήφους και κανένα αντιπρόσωπο.

Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, η ΔΕΑΣ είχε λάβει 44 ψήφους και 5 έδρες στο ΔΣ, η ΠΑΣΚΕ 65 ψήφους και 7 έδρες,η ΔΑΚΕ 25 ψήφους και 3 έδρες. Αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ η ΔΕΑΣ είχε εκλέξει 1, η ΠΑΣΚΕ 2 και η ΔΑΚΕ κανέναν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ