Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΕΦΑ κατά Σούπερ Λίγκας

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε δυναμικές κινήσεις όσον αφορά την υπόθεση της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή το κλειστό πρωτάθλημα που θέλουν να δημιουργήσουν μερικές από τις πιο πλούσιες ομάδες της Ευρώπης ,φέρεται η ΟΥΕΦΑ που ως γνωστό είναι αντίθετη σε αυτή την ενέργεια. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το θέμα έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα των συζητήσεων στους κόλπους της. Ετσι, μια πρώτη σημαντική συζήτηση θα γίνει στις 29 Αυγούστου σε συνάντηση μελών της ΟΥΕΦΑ που θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό. "Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να γίνει και σίγουρα το θέμα της δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν", δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Μια από τις ιδέες που πρόκειται να συζητηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κίνηση για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας είναι η αύξηση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ από 24 σε 32. Παράλληλα, θα τεθεί και το θέμα των ποινών που προτίθεται να επιβάλει η ΟΥΕΦΑ σε όποιες ομάδες δε συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της και μετάσχουν στο κλειστό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η ΦΙΦΑ από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει τους παίκτες που προτίθενται να λάβουν μέρος σε αγώνες κλειστού πρωταθλήματος ότι κινδυνεύουν με αποκλεισμό από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Πάντως, παρά τις όποιες συζητήσεις γίνουν την επόμενη βδομάδα, όλα αναμένονται να εξαρτηθούν στις αρχές Οκτώβρη, όταν η ΟΥΕΦΑ σε συνέδριό της θα θέσει επί τάπητος το θέμα της Σούπερ Λίγκας όπου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ