Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΑΟΥΑ - ΠΑΟ 2-2
Εβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης

Με ηγέτη τον Ασάνοβιτς ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση ισχύος κόντρα στους Ρουμάνους

Σημαντικότατο προβάδισμα έναντι της Στεάουα για πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός μετά το 2-2 στο Βουκουρέστι. Οι "πράσινοι" επέστρεψαν χτες με χαμόγελα λόγω της επιτυχίας, αλλά και μια πικρή γεύση που δημιουργεί η εξέλιξη στο σκορ. Βλέπετε δύο φορές προηγήθηκαν(Ασάνοβιτς 7, Λυμπερόπουλος 69) και ισάριθμες ισοφαρίστηκαν (Σέρμπαν 10, Σέκελι 75).

Οπως λοιπόν έλεγε ο Β. Δανιήλ στ' αεροπλάνο: "με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τη νίκη. Είμαστε από τις ομάδες που δε δέχονται εύκολα γκολ και αν το εφαρμόζαμε τώρα θα είχαμε διαφορετικά δεδομένα". Ο τεχνικός του ΠΑΟ τόνιζε πως συνήθως δύο γκολ εκτός έδρας αρκούν για επικράτηση. Και φυσικά το διπλό είναι προτιμότερο από την ισοπαλία. Μαζί του συμφωνούσαν άπαντες, αφού μια νίκη εκτός έδρας επηρεάζει ανάλογα "θύμα και θύτη".

Παρ' όλα αυτά οι δευτεραθλητές Ελλάδας εν γένει από το Βουκουρέστι επιστρέφουν με κέρδη. Επαιξαν καλή μπάλα, έχουν το... πάνω χέρι στην πρόκριση, τ' αμυντικά προβλήματα δεν τους στοίχισαν πολύ και βέβαια το μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Αλιόσα Ασάνοβιτς έδωσε δείγματα γραφής που αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Μπορεί ο προπονητής του ν' απέφυγε επίσημα ιδιαίτερη μνεία στην απόδοσή του ("όλοι οι παίχτες μου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους"), αλλά τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο Β. Δανιήλ, όπως και οι παίχτες του, αναγνωρίζουν ότι πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η βοήθεια των φιλάθλων, τα υπέρ τους αυξάνονται. Από την άλλη πάντως, επισημαίνουν ότι η Στεάουα είναι μια πολύ καλή ομάδα που χρειάζεται προσοχή. "Αν χαλαρώσουμε και πάρουμε το παιχνίδι αψήφιστα, ίσως βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων" είναι η συνισταμένη των απόψεών τους.

Το παιχνίδι όμως με τη Στεάουα ανήκει πλέον στο παρελθόν και η ρεβάνς είναι στις 26 Αυγούστου. Προηγείται λοιπόν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η επιστροφή από τη Ρουμανία σηματοδότησε την αρχή της επαναφοράς στα καθ' υμάς. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό. Την Κυριακή οι "πράσινοι" θα παίξουν φιλικό αγώνα στην Καβάλα με την ομώνυμη ομάδα.

ΣΤΕΑΟΥΑ: Ροτάρου, Ρατσίτα, Μπελοντένιτσι, Ματέι, Μίου (71 Λούκα), Λίνκαρ, Νταντσουλέσκου, Λαουρένστιου, Σέκελι, Σέρμπαν (91 Χριμπ), Λάκατους(82 Τζοκόιου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Μπασινάς, Λαγωνικάκης, Αλεξόπουλος, Γκούμας, Μιλόγεβιτς, Αποστολάκης (82 Κωνσταντινίδης), Μίκλαντ, Ασάνοβιτς, Λυμπερόπουλος (84 Κόλα), Βαζέχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ