Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ"
Στόχος, να γυρίσει σελίδα ο δήμος

Ο Γιώργος Πανταζής υποψήφιος δήμαρχος. Δόθηκε στη δημοσιότητα η εκλογική Διακήρυξη της Παράταξης

Τον 53χρονο Γιώργο Πανταζή,επέλεξε για υποψήφιο δήμαρχό της, η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" στη Ν. Αλικαρνασσό, που είναι ένας από τους πιο υποβαθμισμένους και αδικημένους δήμους του νομού Ηρακλείου.

Πρόκειται για άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού ασχολείται ενεργά με αυτήν τα τελευταία είκοσι χρόνια ανελλιπώς. Τις τετραετίες 1978 - 82, 82 - 86, 90 - 94 και 94 μέχρι σήμερα, εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Καλλιθέας, στην οποία διατέλεσε και πρόεδρος την τετραετία 1986 - 90.

Είναι γνωστός - εκτός των άλλων - για την αγωνιστικότητα και το ήθος του. Πάλεψε και παλεύει για Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, μαχόμενη στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, ενάντια σε κάθε είδους αντιλαϊκή πολιτική, απ' όποιον κι αν εφαρμόζεται.

Η εκλογική διακήρυξη αρχών της παράταξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

"Τα προβλήματα του Δήμου μας δε θα βρουν τη λύση τους ούτε στις προκριματικές του ΠΑΣΟΚ και στις άνευ ουσίας αντιπαλότητες επίσημων ή "ανταρτών" υποψήφιων δημάρχων, αλλά ούτε και στις δήθεν ανεξάρτητες "λύσεις" που προτείνουν ορισμένοι, επιχειρώντας να ξεγελάσουν τους δημότες, ενώ την ίδια στιγμή ερωτοτροπούν με την κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές πολιτικές της. Για την όξυνση των προβλημάτων στην πόλη μας, κύρια υπεύθυνη είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Υπεύθυνη, επίσης, είναι και η σημερινή δημοτική αρχή, που φάνηκε ανίκανη να συγκρουστεί με αυτή την πολιτική, καθώς και η αυταρχική, ηγεμονική συμπεριφορά του δημάρχου, αγνοώντας ακόμα και την ίδια του την παράταξη - ο οποίος με ευθύνη του, έθρεψε "παράγοντες" και ομάδες, που ως στόχο είχαν την εξυπηρέτηση ιδιοτελών και προσωπικών συμφερόντων".

Στόχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Ν. Αλικαρνασσού δεν είναι μερικές "καρέκλες" στο δήμο. Επιδιώκει να "γυρίσει σελίδα" για:

  • Να μπουν τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου πάνω από μεμονωμένα συμφέροντα,
  • Να ξεφύγει από τη γραφειοκρατική αντίληψη για τα "καθαρά δημοτικά" θέματα, λες και μπορεί ο Δήμος από μόνος του να κάνει ευτυχισμένους τους δημότες, άσχετα από τα υπόλοιπα κοινωνικά τους προβλήματα.
  • Να κάνει το δήμο διεκδικητικό, μαχητικό. Για να μη διστάζει - αν χρειαστεί - να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και τα μεγάλα συμφέροντα.
  • Να μην ανεχτεί άλλο την υποβάθμιση του Δήμου από τα ψίχουλα των κρατικών επιχορηγήσεων.
  • Να μην επιτρέψει νέα φορολογικά βάρη στους δημότες, ή ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών που πάλι αυτοί θα πληρώσουν.
  • Να ενεργοποιηθούν οι δημότες, που θα απαιτούν και θα διεκδικούν την αναβάθμιση του δήμου. Για ένα δήμο που μαζί με τους τοπικούς φορείς (τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους πολιτιστικούς συλλόγους, το αθλητικό σωματείο "ΗΡΟΔΟΤΟ", εκκλησία κ. ά.) θα εκφράζει συλλογικά τα συμφέροντα των πολιτών.
  • Αντίσταση στην ακρίβεια, την ανεργία, τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων και του τζίρου των επαγγελματιών - εμπόρων και βιοτεχνών της πόλης μας, για να πούμε "όχι" στη μετατροπή της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού σε προνόμιο των λίγων. Για να σωθεί η νεολαία από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Για να συμμετέχει η γυναίκα στα δρώμενα της πόλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ