Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διορισμοί για πολιτική εκμετάλλευση

Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι φέτος θα διοριστούν 4.700 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. "Στόχος η αποτροπή κινητοποιήσεων και η εξυπηρέτηση εκλογικών σκοπιμοτήτων", τονίζει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ

Διορισμούς εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο πολιτική εκμετάλλευση, ενόψει των δημοτικών εκλογών και με στόχο την αποτροπή κινητοποιήσεων το Σεπτέμβρη καταγγέλλει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", με αφορμή την εξαγγελία για διορισμό περίπου 4.700 δασκάλων, νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Με έγγραφο προς το ΔΣ της ΔΟΕ που υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, γνωστοποιείται ότι οι διορισμοί φέτος θα προσεγγίσουν τους 4.700 περίπου και ζητάται από το ΔΣ να εκφέρει μέχρι αύριο τη γνώμη του "για την αξιοποίηση του διδακτικού προσωπικού της χώρας με ορθολογικότερη κατανομή και τοποθέτησή του στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προβούμε, εφόσον χρειαστεί, σε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση".

"Οι πρωτοφανείς αυτοί διορισμοί έχουν ως πολιτικό στόχο την εξυπηρέτηση σύγχρονων και αναγκαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ειδικότερα την επέκταση και λειτουργική αρτιότητα του ολοήμερου νηπιαγωγείου και ολοήμερου δημοτικού σχολείου, που αποτελούσε, εξάλλου, και δική σας επιδίωξη", αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ Θαν. Γκεσούλης τόνισε στο "Ρ": "Ο πολιτικός στόχος του υπουργείου με τους "πρωτοφανείς" (!), όπως τους χαρακτηρίζει ο υφυπουργός, διορισμούς, δεν είναι η ποιοτική αναβάθμιση της ενιαίας δημόσιας εκπαίδευσης. Αν λάβουμε υπόψη, ότι η εξαγγελία γίνεται δύο μήνες μετά τις μεγαλειώδεις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του Ιούνη για την αποτροπή του διαγωνισμού της ντροπής του ΑΣΕΠ και δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, μπορούμε να πούμε καθαρά ότι ο πραγματικός πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πετύχει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Να περιορίσει, δηλαδή, την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, με στόχο την αποτροπή νέων κινητοποιήσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τη μια και να εξυπηρετήσει τις εκλογικές της σκοπιμότητες από την άλλη".

Αναφερόμενος στον αριθμό των διορισμών, ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ τονίζει ότι"μπορεί ο αριθμός των νέων διορισμών που εξήγγειλε ο υφυπουργός να είναι μεγαλύτερος από τον περυσινό, είναι όμως πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα χρόνια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος ακόμα περιμένουν τη λύση τους".

"Οι εκπαιδευτικοί δε θα ξεγελαστούν, τονίζει ο Θαν. Γκεσούλης. Με νωπά ακόμα τα χτυπήματα, που τόσο απλόχερα τους μοίρασαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης στις τελευταίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, είναι αποφασισμένοι να στείλουν το δικό τους πολιτικό μήνυμα με την ψήφο τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι αποφασισμένοι και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε συντονισμό με τους άλλους εμπλεκόμενους με την παιδεία φορείς, φτιάχνοντας το δικό τους μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης να συνεχίσουν τον αγώνα τους για κατάργηση του Ν. 2525, υπεράσπιση - διεύρυνση και αναβάθμιση της ενιαίας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, μαζικούς διορισμούς μέσα από την επετηρίδα, να μην περάσει η ιδεολογική χειραγώγηση και ο πειθαναγκασμός", τονίζει ο Θαν. Γκεσούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ