Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η τέχνη "ταξιδεύει" στο Μέτσοβο

Οι "Δημιουργικές Συναντήσεις στο Μέτσοβο",που διοργανώνει η Πινακοθήκη Αβέρωφ,θα πραγματοποιηθούν από 4 μέχρι 8 Σεπτέμβρη.Φέτος προσκεκλημένοι είναι οι καλλιτέχνες Οπυ Ζούνη, Νίκη Καναγκίνη, Χρίστος Καράς και Σωτήρης Σόρογκας.Οι τέσσερις καλλιτέχνες όπως κάθε χρόνο θα συζητήσουν για τη δουλιά τους, θα διευθύνουν εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, ενώ, στις 5 Σεπτέμβρη θα εγκαινιαστεί, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, έκθεση με έργα τους που θα διαρκέσει δύο μήνες. Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα συνδυαστούν με ένα συμπόσιο με θέμα "Τέχνη και εκπαίδευση",στο οποίο θα συμμετάσχουν επιστήμονες, δημιουργοί, παιδαγωγοί και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Τέχνης.

Ο θεσμός των "Δημιουργικών Συναντήσεων" ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 1995 με τη συμμετοχή των Μ. Κατζουράκη, Κ. Πανιάρα, Π. Σάμιου και Μ. Χάρου,ενώ το 1997 προσκεκλημένοι ήταν οι Μ. Ζαχαριουδάκης, Μ. Μανουσάκης, Τ. Σάλλα - Δοκουμετζίδη και Τ. Στεφάνου.

Την πρώτη μέρα του συμποσίου (5 Σεπτέμβρη) με θέμα "Τέχνη και εκπαίδευση" θα μιλήσουν οι: Νίκος Ζίας, Αγγελος Δεληβοριάς, Ελλη Τρίμμη, Τατιάνα Αβέρωφ - Ιωάννου, Ολγα Μεντζαφού,ενώ στις 6 Σεπτέμβρη στο Συνεδριακό Κέντρο "Διάσελο" - πάντα - θα μιλήσουν οι: Χαρίκλεια Μυταρά, Ελευθέριος Γείτωνος, Γιολάντα Χατζή, Νίκος Παϊζης και Μένης Θεοδωρίδης.

Παράλληλα θα γίνουν κάποιες απογευματινές ξεναγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο - Αρχοντικό Τοσίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ