Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς σύνταξη και χωρίς δουλιά

Η Διοίκηση των ΗΣΑΠ αρνείται να επαναπροσλάβει εργαζόμενους, που είχαν βγει σε προσωρινή αναπηρική σύνταξη

Στο "δρόμο" πετάγονται εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ που πήραν αναπηρική σύνταξη για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, αν και θα έπρεπε να επανέλθουν στην εργασία τους, η υπηρεσία τους το αρνείται, με αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια της αυθαιρεσίας. Το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή 5 - 6 εργαζόμενους που βρίσκονται στον "αέρα", χωρίς σύνταξη, αφού ήταν προσωρινή, αλλά και χωρίς δουλιά.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ και το νόμο 2084/'92, αν κάποιος εργαζόμενος είτε έχει πάθει ατύχημα, είτε έχει ασθενήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, παραπέμπεται στις υγειονομικές επιτροπές του ΙΚΑ. Με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω, δικαιούται αναπηρικής σύνταξης για χρονικό διάστημα που θα κρίνει η επιτροπή. Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος (συνήθως 2 χρόνια), επανεξετάζεται και αν το ποσοστό αναπηρίας μειωθεί απ' το 50% (μπορεί να κριθούν με 40% με 45%), τότε δε δικαιούται πλέον αναπηρική σύνταξη και μετά την πάροδο έξι μηνών δε δικαιούται ούτε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Εφόσον με βάση τις υγειονομικές επιτροπές δεν ισχύουν πλέον οι λόγοι υγείας που τους απομάκρυναν απ' την υπηρεσία τους, θα έπρεπε κανονικά να επανέλθουν σ' αυτήν. Ομως, η διοίκηση του ΗΣΑΠ αρνείται να τους επαναπροσλάβει, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει διάταξη του Κανονισμού Προσωπικού, που να της επιβάλλει να επαναπροσλάβει ανθρώπους που απέλυσε για λόγους ανικανότητας! Οι άνθρωποι αυτοί χωρίς κανένα εισόδημα θα πρέπει να περιμένουν να συμπληρώσουν το 60ό έτος της ηλικίας τους για να προσδοκούν σε μια σύνταξη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ