Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Ελεύθερη η διέλευση φορτηγών

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .-

Ελεύθερη θα είναι πλέον η διέλευση των ελληνικών φορτηγών αυτοκινήτων μέσω της Γιουγκοσλαβίας, με τη συμφωνία που επιτεύχτηκε χτες μεταξύ του υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη, και του Γιουγκοσλάβου υπουργού Συγκοινωνιών, Ντέγιαν Ντρομπνιάκοβιτς, στο Βελιγράδι. Οπως ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τη νέα συμφωνία για εμπορευματικές και οδικές μεταφορές δίνεται από πλευράς Γιουγκοσλαβίας απεριόριστος αριθμός αδειών διέλευσης για τα ελληνικά φορτηγά αυτοκίνητα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και λύνεται το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα μας από το 1959.

Τα έξι τελευταία χρόνια οι ελληνικές εμπορευματικές μεταφορές οδηγούνταν από άλλους δρόμους, δηλαδή μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας κλπ, οι οποίοι ήταν και πιο δαπανηροί και χρονοβόροι.

Χτες το απόγευμα ο Ελληνας υπουργός είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του επί των τηλεπικοινωνιών Ντ. Ραντόγιεβιτς για θέματα που αφορούν τον ΟΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο ελληνικός οργανισμός έχει αγοράσει το 20% του αντίστοιχου οργανισμού της Γιουγκοσλαβίας και διεκδικεί αυτή τη στιγμή αντισταθμιστικά οφέλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ