Μέσα στα τελευταία 4 χρόνια, ο όμιλος Λάτση, έκανε δυναμικό άνοιγμα και στον τραπεζικό τομέα. Η αρχή έγινε το 1994, όταν εξαγοράζοντας την Ευρωεπενδυτική Τράπεζα, ξεκινήσει από μηδενική βάση τις τραπεζικές δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Οι προθέσεις της οικογένειας Λάτση, να "παίξει" και στον τραπεζικό τομέα, με τη δική του τράπεζα, άρχισαν να γίνονται ακόμη πιο σαφείς από το 1996 και μετά.
Συγκεκριμένα:
- Στις 19 Ιούλη 1996, εξαγόρασε το 95% των μετοχών της Ιντερμπάνκ με τα 20 υποκαταστήματά της.
- Ακολούθησε στη συνέχεια η εξαγορά των 5 καταστημάτων της Κρεντίτ Λιονέ.
- Στις 16 Ιούνη 1998 εξαγοράζει την ιδιωτική Τράπεζα Αθηνών με τα 24 υποκαταστήματά της, καταβάλλοντας στους κορεάτες (για το 58,08% των κοινών ονομαστικών μετοχών) και στην Εθνική (για το 51% των προνομιούχων μετοχών) το ποσό των 10,5 δισ. δραχμών.
- Στις 29 Ιούνη προσφέρει 93 δισ. δραχμές (με μικρή προκαταβολή και τα υπόλοιπα με δόσεις σε 4 χρόνια) για την εξαγορά της Τράπεζας Κρήτης με τα 86 υποκαταστήματά της. Οι πληροφορίες λένε, ότι μπορεί η Eurobank να πρόσφερε "υψηλό τίμημα", αλλά σε αντάλλαγμα έχει αποσπάσει δεσμεύσεις ότι θα τύχει φοροαπαλλαγών για τα προβληματικά δάνεια (ύψους περίπου 50 δισ. δραχμών) της Κρήτης που θα... διαγραφούν και εννοείται ότι θα τα φορτωθεί το δημόσιο!
Με τέτοιους όρους, δεν αποκλείεται τελικά να δούμε τον Λάτση να εξαγοράζει και την Ιονική, αρπάζοντας στην ουσία την "μπουκιά" από το στόμα του Κωστόπουλου της Τράπεζας Πίστεως, που θέλει πάση θυσία να γίνει το αφεντικό της Ιονικής.