Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποστρέφονται το λαό

Είναι πλέον καθεστώς, πάγια τακτική για όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, η περίοδος που έχει καθιερωθεί στην πολιτική ορολογία ως "μπάνια του λαού" να συνιστά μια ακόμα βαθύτερη ...βουτιά των πολιτικών εκπροσώπων της ολιγαρχίας στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Αν όμως μέχρι τώρα οι αστικές κυβερνήσεις, έτσι κι αλλιώς, είχαν συνδέσει τις μεθοδεύσεις τους με το πέρασμα των πιο αντιλαϊκών μέτρων μέσα στο κατακαλόκαιρο, τούτη η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στα άκρα την παραπάνω πρακτική. Είναι τούτη η κυβέρνηση, η επαγγελλόμενη τον... "εκσυγχρονισμό" και το "νέο" ύφος και ήθος, είναι τούτη η κυβέρνηση, που με την έλευσή της στην εξουσία υποσχέθηκε την ...αναβάθμιση του πολιτικού βίου, η οποία έχει καταστήσει τα Θερινά Τμήματα της Βουλής σε ...κρεματόρια για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και σε "νομοθετήριο" της διαπλοκής και της αρπαχτής.

Μια καταγραφή των νομοσχεδίων που οδεύουν στο Κοινοβούλιο μέσα στο κατακαλόκαιρο, για να μετατραπούν, πίσω από τις πλάτες του λαού και με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις, σε νόμους τους κράτους, είναι ενδεικτική του μεγέθους της αποστροφής της κυβέρνησης προς το λαό, μπροστά στην αχαλίνωτη δράση εξυπηρέτησης της άρχουσας τάξης: Εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, νομοσχέδιο για την ψηφιακή τηλεόραση, μέτρα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, των ΕΛΤΑ, των αστικών συγκοινωνιών κλπ., είναι κάποιες από εκείνες τις κυβερνητικές επιλογές που το "εκσυγχρονιστικό" επιτελείο έχει επιλέξει να τις νομοθετήσει στα "μουλωχτά". Την ώρα που ο ελληνικός λαός θα βρίσκεται μακριά από τα αστικά κέντρα, προσπαθώντας να σωθεί από τον καύσωνα και να ανασάνει, όσο του επιτρέπουν από την εκμεταλλευτική εργασιακή κόπωση, η βιομηχανία των αντιλαϊκών διαταγμάτων θα δουλεύει πυρετωδώς. Οταν, λοιπόν, τα "μπάνια του λαού" θα βρίσκονται στο "φόρτε", η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πιάσει στον ύπνο τους πάντες και να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λαού για ολόκληρες δεκαετίες! Αυτός είναι ο σεβασμός τους στους εργαζόμενους και η ουσία της δημοκρατίας τους. Η Βουλή, ιδιαίτερα η Θερινή, είναι και χρησιμοποιείται ως ...θερμό εργαστήριο νομιμοποίησης κάθε είδους αντιλαϊκής ανομίας. Αυτά, δε, τα Θερινά Τμήματα λειτουργούν σαν ...σιγαστήρας, για να μην ακουστεί ο θόρυβος που προκαλεί το όπλο του εγκλήματος.

Ομως, οι κυβερνώντες ας το γνωρίζουν από τώρα. Ακόμα κι αν νομοθετήσουν το εργασιακό απαρτχάιντ μέσα στο ...Δεκαπενταύγουστο. Ακόμα κι αν παραδώσουν την ψηφιακή τηλεόραση στους μεγαλοσχήμονες σε συνθήκες 42 βαθμών Κελσίου υπό σκιά. Ακόμα κι αν διαλύσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις την εποχή των αδειών και την ώρα που οι εργαζόμενοι θα έχουν δραπετεύσει από την απάνθρωπη Αθήνα, το έγκλημά τους δεν κρύβεται με τίποτα. Ακόμα κι αν την ώρα που θα σηκώνουν τα χέρια για να υπερψηφίσουν τα νομοθετικά τερατουργήματα δε θα τους βλέπει κανείς, όταν θα έχουν μείνει στην Αθήνα μόνοι τους για να φέρουν σε πέρας τη "βρώμικη" δουλιά, τίποτα δεν τους προφυλάσσει από την οργή του λαού. Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει ούτε τα δικά τους ίχνη, ούτε να κάμψει τη λαϊκή αντίσταση των εργαζομένων. Θα τη βρει μπροστά της η κυβέρνηση, πιο αποφασιστική και θα πληρώσει με το τίμημα που της πρέπει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκές επιλογές με ...διαφάνεια(2009-12-04 00:00:00.0)
Οπλο η αλληλεγγύη(2006-08-11 00:00:00.0)
Πολιτικό έγκλημα η κατάργηση του 8ωρου(2005-09-28 00:00:00.0)
Από σαράντα κύματα...(1997-07-15 00:00:00.0)
"Και την πίτα ολάκερη... "(1996-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ