Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες κινητοποιήσεις στη ΣΟΦΤΕΞ

Σε αγώνα για να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και απολύσεων, καθώς και συνδυασμό της μάχης για τη Συλλογική Σύμβαση με αυτούς τους στόχους, καλεί η ΕΣΑΚ

Σε κινητοποιήσεις, με τη μορφή των 4ωρων στάσεων εργασίας, προχωρούν και πάλι από σήμερα μέχρι την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ,απαιτώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αφού - σύμφωνα μέχρι τις σημερινές εξελίξεις - η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της εταιρίας στη ΛΟΚΡΙΤΖ συνεπάγεται την απόλυση περισσοτέρων από 500 εργαζομένων. Η απόλυση αυτού του αριθμού εργαζομένων, είναι ένας από τους βασικούς όρους που θέτει η υποψήφια αγοράστρια. Εκτός από τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι απαιτούν και την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ σήμερα θα γίνει και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρίας.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καλεί τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου να παλέψουν άμεσα για να "σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, άμεση χρηματοδότηση της εταιρίας στην κατεύθυνση παραμονής της κάτω από δημόσιο έλεγχο και οι κινητοποιήσεις για τη Συλλογική Σύμβαση να συνδυαστούν με το ξεπούλημα και τις απολύσεις".

Στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλεται επίσης η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου για το λόγο ότι οι αναφορές της περί "υγιούς ιδιωτικοποίησης" αποδείχτηκαν "ένα καλοστημένο σχέδιο για να περάσει χωρίς αντιδράσεις η κυβερνητική πολιτική". Τέλος, η παράταξη τονίζει ότι ο ενωμένος αγώνας μπορεί να κάμψει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης τόσο στο θέμα των απολύσεων, αλλά και στην υπογραφή της ΣΣΕ. Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν, σε συνάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου με τους εργαζόμενους για το θέμα της ΣΣΕ, η υφυπουργός τους ανακοίνωσε εκβιαστικά ότι "αν δεν πωληθεί η ΣΟΦΤΕΞ, δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση"!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ