Κυριακή 28 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Η τέχνη κόντρα στην... τέχνη

Δύο ομάδες που παραδοσιακά παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο θα διεκδικήσουν την πρόκριση

Πανέτοιμη για τη μεγάλη αυριανή πρόκληση, κόντρα στην Ολλανδία, είναι η Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, σύμφωνα και με τα όσο δηλώνουν οι παίκτες της γειτονικής χώρας.

Οι "πλάβι" που τελείωσαν χωρίς ήττα τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων, γνωρίζουν ότι οι "οράνιε" δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι, ωστόσο ξέρουν από τώρα πώς θα τους αντιμετωπίσουν.

"Η ομάδα της Ολλανδίας μέχρι στιγμής παρουσιάζεται πολύ καλή και σίγουρα το ματς της Δευτέρας δε θα είναι εύκολο για μας. Ομως ξέρουμε πώς να παίζουμε στους σπουδαίους αγώνες, αφού αποτελούν πρόκληση για μας", είπε ο επιθετικός των Γιουγκοσλάβων Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 31 λεπτά κόντρα στους Αμερικανούς, πριν αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού, για το οποίο γίνεται... αγώνας δρόμου ώστε να το ξεπεράσει.

"Αισθάνθηκα μικρούς πόνους στο γόνατο στην προπόνηση της Πέμπτης και πήρα την απόφαση να το ξεκουράσω τέσσερις μέρες, μέχρι δηλαδή τον αγώνα της Δευτέρας, οπότε και θα δω αν είμαι σε θέση να αγωνιστώ".

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Γιουγκοσλάβων, Σλόμπονταν Σάντρατς, είπε: "Αν παίξουμε όπως με την ομάδα της Γερμανίας δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Παίξαμε σχεδόν τέλεια, παρά το γεγονός ότι το ματς τελείωσε 2 - 2. Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο", είπε ο Σάντρας.

Ξεχάστε το Μεξικό

Τα λάθη που έγιναν στον αγώνα με το Μεξικό θα προσπαθήσουν να αποφύγουν αύριο οι Ολλανδοί, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αυτή τη φάση οποιοδήποτε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

"Νομίζω ότι στο αυριανό παιχνίδι δεν έχουμε περιθώρια να χαλαρώσουμε καμιά στιγμή του αγώνα. Από την αρχή μέχρι το τέλος θα πρέπει να επιδιώξουμε τη νίκη και να διατηρήσουμε την απόδοσή μας στα ίδια επίπεδα. Για παράδειγμα, στον αγώνα με το Μεξικό, αν και ξεκινήσαμε πολύ καλά, στην επανάληψη χαλαρώσαμε με αποτέλεσμα να δεχτούμε 2 γκολ. Αυτό στον αυριανό αγώνα μπορεί να αποβεί μοιραίο" επισήμανε στις δηλώσεις του ο τεχνικός των "Οράνιε" Γκους Χίντινγκ.

Αναφερόμενος στην ομάδα της Γιουγκοσλαβίας ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε: "Είναι μια πολύ σκληροτράχηλη ομάδα και οι περισσότεροι παίκτες της θεωρούνται πολύ καλοί τεχνίτες. Πιστεύω ότι το πάθημα από τη Γερμανία τους έμαθε πολλά και στη συνέχεια θα προσέχουν περισσότερο. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να σημειώσουμε πρώτοι γκολ, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε δύσκολο έργο στη συνέχεια του αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ