Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορός, θέατρο, μουσική

Τη "Σαλώμη" θα παρουσιάσει το χοροθέατρο "Ηρος Αγγελος", σήμερα και αύριο (10μμ), στο πλαίσιο του Μήνα Χορού στο "Ανοιχτό Θέατρο". Το έργο, σε κείμενα Οσκαρ Ουάιλντ και μουσική Ντ. Σοστακόβιτς, χορογράφησε ο Πέτρος Γάλλιας.Χορεύουν: Σοφία Κακαρελίδου, Σοφία Καραγιάννη, Αντώνης Βουτσίνος, Πέτρος Γάλλιας, Σταύρος Αποστολάτος.

  • Συναυλία του Βασίλη Λέκκα και θεατρικό σκετς στη συμιακή διάλεκτο από την Ενωση Συμιακών Νέων "Ο Νηρέας" θα παρουσιαστεί στο πρόγραμμα του "4ου Φεστιβάλ Σύμης", αύριο (8.30μμ), στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (Διογένους 1-3, πλ. Αέρηδων). Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Β. Λέκκας θα παρουσιάσει τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε στίχους του Λ. Παπαδόπουλου, ενώ θ' ακολουθήσει γλέντι.
  • Συναυλία με έργα συμφωνικής μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο Κάστρο της Καλαμάτας, σε διεύθυνση του Μάρκου Τσέτσου.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το συμφωνικό ορατόριο "Στο όνομα της Ελένης", με σολίστ τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη και την σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη και τη "Θεατρική σουίτα" από το "Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας". Συμμετέχουν: η χορωδία "Φονς Μουζικάλις", η ορχήστρα δωματίου "Οι σολίστ της Σόφιας" και η Συμφωνική Καλαμάτας.
  • Ενας μεγάλος ερμηνευτής, που συνδυάζει την ευρεία αποδοχή με την αγωνία και τη συμμετοχή του στις μικρές και μεγάλες "μάχες", ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θ' ανηφορίσει την Τρίτη (9.30μμ) για το Θέατρο Βράχων. Ο καταξιωμένος ερμηνευτής, συνοδευόμενος από το συγκρότημά του, θα δώσει συναυλία στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Βύρωνα". Σήμερα ο Β. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη (Γουότερλαντ).
  • Τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει την Τρίτη (9μμ), στο Θέατρο Πέτρας,στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Πέτρας" η "Θεατρική Εξοδος Αιγαίου",σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Νίκου Παροίκου.Παίζουν οι: Αννα Φόνσου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Τζέση Παπουτσή, Νάντια Μουρούζη.
  • Στη Λαμία θα δώσουν συναυλία οι "Ενδελέχεια" και οι "Βάλια Κάλντα",την Τρίτη (9.30μμ), σε εκδήλωση στο μικρό θέατρο "Ισχαδάκη" του Κέντρου Νεότητας του Δήμου, και η Κινηματογραφική Λέσχη Λαμίας. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ