Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Απάνθρωπο ωράριο στα καταστήματα
  • Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ότι μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 11 μ.μ.
  • Καταψήφισε ο σύμβουλος της ΝΑΣ Νικ. Στεφανίδης

Την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι και τις 11 το βράδυ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ανατολικής Αττικής, στην τελευταία του συνεδρίαση, παραβιάζοντας έτσι και την περσινή Υπουργική Απόφαση, που έβαζε συγκεκριμένα όρια για τη λειτουργία των καταστημάτων.

Την απόφαση αυτή - για την οποία δε ζητήθηκε καν η γνώμη των σωματείων των εργαζομένων - καταψήφισε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ν. Στεφανίδης,ο οποίος και κατήγγειλε ανοιχτά ότι η απόφαση αυτή, στην ουσία, καταστρατηγεί τις εργασιακές σχέσεις, επιβάλλει απάνθρωπο ωράριο στους εργαζόμενους και στους ίδιους τους επαγγελματίες και στην πράξη στηρίζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Κάλεσε επίσης τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργαζόμενους να στρατευτούν σ' ένα κοινό μέτωπο αντίστασης αυτής της πολιτικής και διεκδίκησης επιβολής μέτρων που να είναι σε όφελός τους.

Παράλληλα, παρουσίασε την πρόταση της ΝΑΣ σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων, που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, τον ορισμό ωραρίων για ιδιαίτερους κλάδους (π.χ., τα ψαράδικα), την εφαρμογή συγκεκριμένου ωραρίου για όλα τα καταστήματα και πολυκαταστήματα της περιοχής, την τήρηση του ωραρίου χωρίς μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος, που καθιστά χωρίς κριτήρια όλη την επικράτεια τουριστική περιοχή.

Πρότεινε ακόμα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο να θεωρήσει την περιοχή κορεσμένη για την ίδρυση νέων σούπερ μάρκετ, να μην εκδώσει νέες άδειες και να κλείσει όσα καταστήματα λειτουργούν παράνομα, η κυβέρνηση να ενισχύσει τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και το ωράριο να παραμείνει όπως είχε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, ο Ν. Στεφανίδης κατήγγειλε τη στάση ορισμένων δημοτικών αρχών της περιοχής, που, όπως είπε, "δεν τολμάνε να τα βάλουν με τους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων της περιοχής και με αφορμή τις δημοτικές εκλογές νομίζουν ότι άδραξαν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία, ζητώντας να απελευθερωθεί το ωράριο των καταστημάτων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ