Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το Ταμείο Μετάλλου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ταμείο Μετάλλου (ΕΤΕΜ) πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων και των συνταξιούχων μεταλλεργατών, αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση να διαλύσει το Ταμείο και να το εντάξει στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.

Οι συνδικαλιστές ανέπτυξαν στη διοίκηση του ταμείου τις θέσεις των σωματείων τους, όπως διαμορφώθηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη και ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν τη συγχώνευση του Ταμείου με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. Απαίτησαν από τη Διοίκηση να ανακαλέσει την απόφαση να δοθούν λεφτά στο Ταμείο των "εργατοπατέρων". Επίσης να σταματήσει τις ρουσφετολογικές - σύμφωνα με καταγγελίες - επιλογές στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων και να πάρει μέτρα, ώστε να βγαίνουν άμεσα οι αποφάσεις για τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων. Τέλος, αξίωσαν αύξηση των συντάξεων, οι οποίες είναι παγωμένες για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Ο πρόεδρος του Ταμείου, κ. Πατραγάς,έφτασε να επικαλεστεί νόμο του Μεταξά και τις νομικές κυρώσεις που θα έχει το ΔΣ, αν δε δώσει χρήματα στο Ταμείο των εργατοπατέρων, ενώ στο αίτημα για αύξηση των συντάξεων, απάντησε ότι ούτε αυτό μπορεί να κάνει, αφού και την προηγούμενη φορά το υπουργείο την αρνήθηκε! Για τη συγχώνευση του Ταμείου στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, είπε ότι η Διοίκηση είναι αντίθετη, αλλά θα κάνει ό,τι αποφασίσει η κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων και των εργαζομένων κάλεσαν το ΔΣ να παραιτηθεί, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα, προειδοποίησαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη σωτηρία του Ταμείου και κατάγγειλαν την τακτική της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕΜ που αρνείται να το κάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ