Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Οι διαφημιστές παίρνουν και τα ρέστα...

Ενδεκα ακίντητα του "Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" θα βγουν σε πλειστηριασμό (22.7) λόγω χρεών ύψους 202.748.441 δρχ. στη διαφημιστική εταιρία "Olypmic DDB Needham - Διεθνής Οργανισμός Διαφημίσεως".

Η διαφημιστική εταιρία είχε αναλάβει την προβολή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τριών εκδηλώσεων: Εκθέσεις κειμηλίων του Αγίου Ορους, και Μ. Αλεξάνδρου και την τελετή λήξεως των εκδηλώσεων. Η διαταγή πληρωμής που οδηγεί στον πλειστηριασμό, εκδόθηκε στις 5/6 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από αίτηση της εταιρίας (24.3). Αν δεν της αποδοθεί το ποσό που δικαιούται η εταιρία θα προχωρήσει σε νέες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της "Π.Π.", πέραν αυτών των έντεκα οικημάτων.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΠΕ επισημαίνουν ότι ήδη έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες για την άρση του προβλήματος, και ότι οι απαιτήσεις της εταιρίας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκκαθάρισης του Οργανισμού για σταδιακή αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ρητή κυβερνητική δέσμευση, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Για το θέμα δήλωση έκανε χτες και ο υπουργός Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της εταιρίας να προβεί σε κατάσχεση των έντεκα νεοκλασικών κτιρίων "απολύτως ατυχή", αφού "τα ακίνητα αυτά έχουν περιέλθει εκ του νόμου στο ελληνικό δημόσιο και δεν ανήκουν στον ΟΠΠΕ, ο οποίος δεν έχει στην κυριότητά του κανένα ακίνητο" και ήδη με το Ν. 2557/1997 τέθηκε σε εκκαθάριση υπό την επίβλεψη συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο υπουργός θεωρεί τη διαδικασία εκκαθάρισης "απολύτως ενδεδειγμένη λύση", όπως και τη "μεταφορά της κυριότητας όλων των πολιτιστικών και άλλων κτιρίων στο ελληνικό δημόσιο ή τους πολιτιστικούς οργανισμούς του ΥΠΠΟ, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη" και ότι "όσοι εμφανίζονται ως πιστωτές θα ικανοποιηθούν στο πλαίσιο και με τα κριτήρια της διαδικασίας αυτής".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ