Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προφητικός... ο Ρέππας

Πολλές ώρες πριν η διοίκηση της Ιονικής οδηγήσει στα δικαστήρια τη ΓΣΕΕ για την απεργία στην Ιονική, το έπραξε η κυβέρνηση! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε σχετικά χτες, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών και υπήρξε... προφητικός, λέγοντας ότι "ο δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσει η διοίκηση της Ιονικής, είναι ο δρόμος της νομιμότητας. Αυτόν μέχρι τώρα ακολούθησε, αυτό το δρόμο πιστεύω ότι θα συνεχίσει"!

Ας σημειωθεί ότι στα πλαίσια απώλειας της κυβερνητικής ψυχραιμίας, ο Δ. Ρέππας έφτασε να μιλήσει για "πολιτικού χαρακτήρα μηχανορραφίες, οι οποίες εξελίσσονται" και για "οπισθοδρομικές ή συντεχνιακές αντιλήψεις" που πρέπει να ξεπεραστούν για να... φυσήξει "ένας άνεμος ούριος προοδευτικός", που ισοδυναμεί με το να "συμβάλουμε ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η πώληση της Ιονικής Τράπεζας", όπως είπε....

Προκαλεί από το Λουξεμβούργο ο Γ. Παπαντωνίου

Για "ετερόκλητη συμμαχία από δυνάμεις και στοιχεία που έχουν κεντρική επιδίωξη την ανακοπή της προόδου και του εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας" (!), μίλησε από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε λίγο μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου ECOFIN.

"Οι δυνάμεις αυτές - πρόσθεσε - δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί σε ό,τι αφορά την Ιονική Τράπεζα. Οι εξελίξεις θα προχωρήσουν κανονικά"...

Τέλος, απευθυνόμενος εκβιαστικά στους εργαζόμενους της Ιονικής, τους κάλεσε "να μην πέσουν θύματα των διαφόρων πολιτικών μηχανορραφιών και να εργαστούν για το καλό της Τράπεζας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ