Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά μποφόρ στον Πειραιά

Σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις προχωρούν τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, οι καπνεργάτες, οι εργαζόμενοι στη Ζώνη και άλλοι κλάδοι. Απόφαση συντονισμού από το ΕΚΠ

Σε σύσκεψη καλεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,την Τετάρτη 10 του μήνα στις 6 το απόγευμα,όλα τα σωματεία του Πειραιά που προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Η απόφαση πάρθηκε κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου το ΕΚΠ να συντονίσει τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί ή προγραμματίζονται, στην προοπτική μιας παμπειραϊκής κινητοποίησης,της οποία η μορφή θα καταληχθεί στη σύσκεψη.

Ηδη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος έχει αποφασίσει έξι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από 18 μέχρι και τις 23 Ιουνίου.Η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ έχει αποφασίσει δυο 48ωρες απεργίες τις ίδιες ημερομηνίες.Επίσης και οι εργαζόμενοι στις καπνοβιομηχανίες προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Πολεμικό Ναυτικό έχει αποφασίσει 3ωρη στάση εργασίας στις 12 Ιουνίου και 24ωρη απεργία στις 26 Ιουνίου.Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης προγραμματίζουν αγωνιστικές παρεμβάσεις, ξεκινώντας από την Τρίτη 9 του μήνα με παράσταση συνδικαλιστών στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οπως αποφασίστηκε, στη σύσκεψη θα κληθούν επίσης και τα σωματεία των ΔΕΚΟ (ΗΣΑΠ - ΔΕΗ - ΟΣΕ - ΕΛΤΑ και άλλα). Η διοίκηση του ΕΚΠ στο κάλεσμα που απευθύνει ζητάει από τα σωματεία των ΔΕΚΟ να έρθουν στη σύσκεψη με κάποιες αποφάσεις ή με κάποιες πρώτες σκέψεις για ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων, ώστε να μην αναλωθεί η συζήτηση σε γενικές τοποθετήσεις, αλλά να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη διοίκηση του ΕΚΠ έθεσαν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης. Τόνισαν την ανάγκη συντονισμού των αγώνων των εργαζομένων για τη μη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση του 8ωρου, καμία ιδιωτικοποίηση, ΔΕΚΟ 100% στο Δημόσιο, καθώς και την καταδίκη των "ψευτοδιαλόγων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ