Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Με χλομή επίθεση

Για τον Μπόμπι Τσάρλτον θα 'ναι η έκπληξη του Μουντιάλ. Πάντως τα πρόσφατα φιλικά μάλλον τον διαψεύδουν. Διά... περιπάτου συνετρίβη από την Ολλανδία με 5 - 1 ενώ έχασε και από τη Ρουμανία με 3 - 2. Μεγάλο πρόβλημά της οι εσωτερικές τριβές. Ο τερματοφύλακας Τσιλαβέρτ εκτός από καλός παίχτης είναι και αρκετά ιδιόρρυθμος. Π.χ., αυτοεξαιρέθηκε, λέγοντας πολλά, από την ομάδα όταν ο προπονητής του κάλεσε τον ποδοσφαιριστή - θρύλο της χώρας Σεζάρ Ρομέρο που όμως είναι 41 ετών.

Ο Καρπετζιάνι αναζωογόνησε ένα γκρουπ κακοπληρωμένων αθλητών που έπασχαν από κόμπλεξ κατωτερότητας έναντι των υπολοίπων Λατινοαμερικανών συναδέλφων τους. Στα προκριματικά παρουσίασε μια σχετικά σταθερή άμυνα και μεσαία γραμμή με καλά εργαλεία, αλλά με ένα μόνο δημιουργό (Ρ. Ακούνα). Η επίθεση είναι το πιο αδύνατο σημείο της. Δεν είναι θεαματική ομάδα αλλά τη διακρίνει πνεύμα μαχητικότητας και ξέρει να κρατάει την μπάλα. Συνήθως χρησιμοποιεί το 3-5-2, αλλά δεν αποκλείεται στα γαλλικά γήπεδα να εμφανιστεί με το συνετό 4-4-2.

Η ταυτότητά της

Είναι η 5η της συμμετοχή στα τελικά του θεσμού ('30, '50, '58 '86). Σε 11 αγώνες έχει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με 16 - 25 γκολ. Μεγαλύτερη διάκρισή της η είσοδος στους "16" ('86). Προκρίθηκε ως δεύτερη του νοτιοαμερικανικού ομίλου. Σε 16 παιχνίδια πέτυχε 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με 21 - 14 γκολ. Εχει κατακτήσει δύο φορές ('53, '79) το ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ και 5 φορές ήταν φιναλίστ. Στην ομοσπονδία (Λίγα Παραγουάγια ντε Φούτμπολ) είναι εγγεγραμμένοι 300.000 ποδοσφαιριστές. Χρώματά της κόκκινο, άσπρο και μπλε. Από τις 20/5 είναι 29η στην παγκόσμια κατάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ