Σάββατο 23 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μαχητικά συλλαλητήρια

Με τα μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν χτες βράδυ εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και συνταξιούχοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας,έστειλαν μήνυμα συντονισμού κι αγώνα για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τα χτεσινοβραδινά συλλαλητήρια, συνέχεια εκείνων της Λάρισας και του Βόλου, πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της απόφασης των 53 αντιπροσώπων μαζικών οργανώσεων, που πήραν μέρος στην πανθεσσαλική σύσκεψη,για το συντονισμό της δράσης των λαϊκών στρωμάτων κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Στα Τρίκαλα,το ιδιαίτερα μαζικό για τα δεδομένα της πόλης συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, της ΕΛΜΕ, μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Πριστηρίων, του Συλλόγου Βιβλιοπωλών και άλλων μαζικών φορέων.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δ. Αρμάγος,μέλος της διοίκησης του ΕΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στην οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική - η οποία, όπως είπε, κινείται στις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης - όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και σε όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, για να τονίσει την ανάγκη του κοινού αγώνα για την αντιμετώπισή της.

Στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τα οποία έχουν άμεση αντανάκλαση στη δουλιά των εργαζομένων και στον τζίρο των ΕΒΕ, στάθηκε στην ομιλία του ο Τ. Παπαστεριάδης,γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη", υπογραμμίζοντας, ιδιαίτερα, την ανάγκη να αποκρουστούν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η τρομοκρατική κυβερνητική επίθεση μέσω των "αγροτοδικείων", στα οποία σέρνονται πάνω από 10.000 αγρότες σ' όλη τη χώρα, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

  • Στην Καρδίτσα τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος και οι Δήμοι Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων.

Στις ομιλίες τους ο Στ. Γούμας,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Β. Μπούτας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου, κάλεσαν όλα τα λαϊκά στρώματα να αντισταθούν και να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που καταργεί τις εργασιακές σχέσεις, αυξάνει την ανεργία, δωρίζει την περιουσία του ελληνικού λαού στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, "φαλιρίζει" τα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και υγεία, "φτωχαίνει" την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ