Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Απειλεί τους εργαζόμενους η Αννα Διαμαντοπούλου

Τους προειδοποίησε χτες "να σκέφτονται" πριν κάνουν κινητοποιήσεις!

Με εκβιασμούς και απειλές του τύπου... πριν κάνετε κινητοποιήσεις να το σκεφτόσαστε καλύτερα, εκδήλωσε τα "δημοκρατικά" της αισθήματα στους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου.Εκφράζοντας το ήθος και το ύφος των "εκσυγχρονιστών" της κυβέρνησης... η υφυπουργός χαρακτήρισε τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ μπροστά στο υπουργείο (είχαν συγκεντρωθεί και χτες και διαδήλωναν την αντίθεσή τους με την ιδιωτικοποίηση της χαρτοποιίας) σαν "φιέστα". Τους προειδοποίησε μάλιστα: "οποιαδήποτε ενέργεια στο μέλλον για κινητοποίηση, να τη σκέφτεστε καλά"... Προηγουμένως τους είχε ενημερώσει πως ο εν εξελίξει διαγωνισμός είναι ο τελευταίος και στην περίπτωση που αποβεί άκαρπος, η επιχείρηση ή θα τεθεί σε εκκαθάριση ή θα κηρυχτεί σε πτώχευση.Με την ενημέρωση αυτή ήθελε να κάνει σαφές ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης, αλλά η πώλησή της με οποιοδήποτε όρο.

Επιχειρώντας να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων στο σκάνδαλο που η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει, τους είπε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο η εταιρία θα πρέπει να έχει πουληθεί πάση θυσία, ενώ τους γνωστοποίησε ότι μέχρι την επίτευξη της πώλησης δε θα τους δοθεί καμία μισθολογική αύξηση. Στα ίδια πλαίσια τους έκανε γνωστό ότι από τους τρεις υποψήφιους αγοραστές η καλύτερη προσφορά στο θέμα της απασχόλησης, είναι της αμερικάνικης εταιρίας "Lokchridge", η οποία κάνει λόγο για 400 επιπλέον απολύσεις! (Εχουν ήδη απομακρυνθεί 550). Η ίδια δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει καμία διαβεβαίωση για το πόσοι τελικά εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην επιχείρηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι τρεις ενδιαφερόμενοι "Fort James", "Lokchridge" και Π. Ζερίτης κατέθεσαν χτες "βελτιωμένες" προσφορές και από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν εκ νέου διαπραγματεύσεις και με τους τρεις. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν μετά το πέρας της συνάντησης με την υφυπουργό Ανάπτυξης ότι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και τη στάση τους κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ