Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι φορείς της Σκοπέλου από την ανεπάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Για το Κέντρο Υγείας, που εξυπηρετεί δύο δήμους, δύο κοινότητες και χιλιάδες τουρίστες κατά τη θερινή περίοδο, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής.

Αμεση θεωρείται η ανάγκη προκήρυξης και πλήρωσης της δεύτερης θέσης παιδιάτρου που προβλέπεται για το Κέντρο Υγείας, καθώς η μοναδική παιδίατρος αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Είναι φυσικό να απουσιάζει - όπως νόμιμα δικαιούται - Σαββατοκύριακα, μέρες αδείας, αναρρωτικές, εκπαιδευτικές, γονικές. Η κατάσταση αυτή ενισχύει τους κινδύνους όσον αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Τη θερινή περίοδο οι ανάγκες και τα περιστατικά θα πολλαπλασιαστούν, χωρίς το Κέντρο Υγείας να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στοιχειωδώς.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Κ. Γείτονα, τι μέτρα πρόκειται να πάρει, ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου με ιατρικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ