Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα ξεμπερδέψουν με την ΟΑ

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα

Τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, για την κατάσταση στην οποία οδηγείται σήμερα η "Ολυμπιακή", επισήμανε, χτες στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις ξεπουλήματός της. Χαρακτηριστικό ήταν και το στοιχείο που ανέφερε, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών τον τελευταίο καιρό έχουν ζημιώσει την ΟΑ κατά 18,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή, ο Στρ. Κόρακας τόνισε πως "εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι κύριο για μας είναι ότι ξεπουλιέται μια ιδιαίτερα μεγάλης στρατηγικής σημασίας δημόσια επιχείρηση. Αυτό αποτελεί την αρχή για το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας. Ταυτόχρονα, γκρεμίζονται εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα γενικότερα των εργαζομένων, που έχουν κατακτηθεί με πολλών δεκαετιών σκληρούς, αιματηρούς θα λέγαμε, αγώνες".

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους βουλευτές, είπε ότι "όσοι στηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο ας μην νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν μετά τη λήξη της συζήτησης και την ψήφισή του στη Βουλή. Είναι ένα στίγμα για όλη την υπόλοιπη πολιτική τους ζωή. Γιατί είναι καιρός να καταλάβουν ορισμένοι ότι τίποτε δε μένει και δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο σε αυτόν τον τόπο. Τι νομίζετε; Οτι θα έρχεστε να ξεπουλάτε την περιουσία του ελληνικού λαού, θα βάζετε χέρι στα δικαιώματά του, θα γκρεμίζετε τις κατακτήσεις του και θα μένετε στο απυρόβλητο;".

Παράλληλα, σχετικά με τις κατηγορίες που διατυπώνει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους της ΟΑ, ο Στρατής Κόρακας επισήμανε πως "για εμάς είναι πεντακάθαρο, δεν υπονομεύουν την ΟΑ οι εργαζόμενοι σε αυτήν, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να εμφανίζονται κατά καιρούς. Δε λέω ότι όλοι πάντα είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Οταν κάθεται ο άλλος και δουλεύει 10 ώρες πίσω από τον πάγκο και αρπάζει όλη την μπόρα και την αγανάκτηση 100άδων ανθρώπων για τα σκόπιμα συχνά προβλήματα που δημιουργεί η διοίκηση και η εκάστοτε κυβέρνηση στην "Ολυμπιακή"". Πρόσθεσε, κλείνοντας ότι "αυτοί που ζημίωσαν την "Ολυμπιακή" είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες σκόπιμα έκαναν αυτές τις ενέργειες για να προετοιμάσουν να πέσει στα μαλακά το ξεπούλημα της ΟΑ, φορτώνοντας την αγανάκτηση του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα να πουληθεί τσάμπα αυτή η τόσο μεγάλης σημασίας δημόσια επιχείρηση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει η κυβέρνηση(2005-09-20 00:00:00.0)
Θάβουν ζωντανή την «Ολυμπιακή»(2005-09-14 00:00:00.0)
Αισιόδοξη για το ξεπούλημα η κυβέρνηση(2002-09-05 00:00:00.0)
Ξεπούλημα και όπως - όπως!(2000-12-09 00:00:00.0)
Τους περιμένουν «μαύρες» μέρες(2000-12-01 00:00:00.0)
Σε αγώνες καλεί η ΕΣΚ «Ολυμπιακής»(2000-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ