Τρίτη 31 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΧΩΡΙΣ 8ΩΡΟ
η Ελλάδα του 2000!

Στην προ Σικάγου εποχή οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση... Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, χρειάζεται από τώρα να οργανώσουν τον αγώνα για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ

Στη σφοδρή κυβερνητική επίθεση που εξελίσσεται εναντίον του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και κάθε άλλου δικαιώματος των εργαζομένων, εντάσσεται η ανακοίνωση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου, για την κατάργηση του 8ωρου διά νόμου!Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της μεγαλύτερης εργατικής κατάκτησης, η επιβολή 9ωρου κατά την απόλυτη ευχέρεια των εργοδοτών και 10ωρου με τη "σύμφωνη" γνώμη των... εργαζομένων. Ολα αυτά, υπό τη λεγόμενη "συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας", που θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια συνολικά των εργατικών κατακτήσεων.

"Χρειάζεται τώρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι "οι όποιες αλλαγές δεν μπορούν να ανατρέπουν βασικές εργασιακές κατακτήσεις" και η Εκτελεστική Επιτροπή της συνεδριάζει σήμερα για την πανεργατική απεργία στις 9 του Απρίλη.

Πανθεσσαλονίκιο εργατικό συλλαλητήριο, ενάντια στην επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, πραγματοποιεί σήμερα το Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ.


ΣΕΛ.  5,   13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ