Πορεία στους δρόμους της Καβάλας, έκαναν χθες οι σπουδαστές των δύο τμημάτων του ΤΕΙ της πόλης, υψώνοντας την φωνής τους ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση αλλά και ενάντια στην προσπάθεια της να εισάγει εσωτερικούς κανονισμούς σπουδών αφαιρώντας ουσιαστικά τα κεκτημένα δικαίωματα των φοιτητών.
Στην συνέλευση που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο των σπουδαστών καταψηφήστικε και καταδικάστηκε ο ρόλος των ΠΣΕ και ο ρόλος των Γραφείων Διασύνδεσης που μετατρέπει τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σε επιχειρήσεις, εισάγοντας τις εταιρείες μέσω αυτών και προσαρμόζοντας τα προγράμματα σπουδών στις ανάγκες των εταιρειών.
Οι σπουδαστές των δύο σχολών, που από χθες βρίσκονται σε κατάληψη, απαιτούν την αμεση απόσυρση του νόμου Αρσένη, να μην καταργηθεί η δωρεάν παιδεία, να κλείσει το Γραφείο διασύνδεσης, να σταματήσει η οποιαδήποτε κουβέντα για εσωτερικούς κανονισμούς, να δίνετε δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά για όλους χωρούς όρους, να κλείσει το Γραφείο διασύνδεσης ενώ τέλος ζητούν το κόστος τηςκατάρτησησ να το αναλαμβάνει ο εργοδότης και όχι ο εργαζόμενος.