Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιερώματα και άλλα

"Το τσέμπαλο στην Ισπανία και την Πορτογαλία" είναι το θέμα της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8.30μμ, στην αίθουσα "Διονυσίου Αρεοπαγίτου" (Σίνα 2 - 4). Οι Δημήτρης Γιάννης, Μαρία Καρυτινού, Δημήτρης Ηλιόπουλος και Κλαίρη Λιβανού θα παρουσιάσουν έργα ειδικά γραμμένα για τσέμπαλο των Κάρλος Σέιχας, Αντόνιο Σόλερ και Ανωνύμου, του 17ου και 18ου αιώνα. Η συναυλία θα δοθεί στη μνήμη του οργανίστα Φερούτσιο Βινιανέλι,στο πλαίσιο του κύκλου ιστορικών συναυλιών.

  • Εργα Μπαχ, Κουπρέν, Ντεμπυσύ κ. ά. θα παρουσιάσει ο Γιώργος Δαραβέλης στο ρεσιτάλ σαξοφώνου, που θα δώσει σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας". Στο πιάνο ο Γιάννης Μιχαηλίδης.
  • Αφιερωμένη σε μια μεγάλη μουσική προσωπικότητα, την πιανίστα Βάσω Δεβετζή,που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν δέκα χρόνια, είναι η αυριανή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το έργο "Προανάκρουσμα σε μια ελεγεία για βιολοντσέλο και πιάνο", που συνέθεσε οΑργύρης Κουνάδης και ερμηνεύουν οι Αρης Γαρουφαλής (πιάνο) και Ρενάτο Ρίπο (βιολοντσέλο). Θα ακουστούν επίσης έργα των Ρ. Στράους, Γ. Μπαχ και Σ. Ραχμάνινοφ.
  • Την εισαγωγή από τον "Ρωμαίο και Ιουλιέτα", το "Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα" και τη "Συμφωνία αρ. 5" του Τσαϊκόφσκι θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στη συναυλία, που θα δώσει την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής, σε διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου και με σολίστ τον βιολονίσταΜπορίς Μπέλκιν.
  • Εργα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Θεόφραστου Σακελαρίδη περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα δώσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ το Σάββατο (8.30μμ), στο "Παλλάς". Πρόκειται για τη δεύτερη συναυλία, που είναι αφιερωμένη στην ελληνική οπερέτα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ