Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Επικίνδυνη η επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ

Την αντίθεσή της στην προχτεσινή επίσκεψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ν. Μπερνς, στην Κρήτη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου,με την οποία τονίζει:

"Η παρουσία του Ν. Μπερνς, την κρίσιμη αυτή περίοδο, που προετοιμάζεται επέμβαση στο Κόσσοβο και τον Περσικό Κόλπο, είναι επικίνδυνη για την εδαφική ακεραιότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή". Και συνεχίζει: "Η φιλοτουρκική πολιτική του κ. πρεσβευτή και η επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ είναι γνωστή και την έχουμε πληρώσει τόσο εμείς όσο και άλλοι λαοί. Η περιοδεία αυτή αποτελεί διπλωματική υπέρβαση των δικαιωμάτων του, που απορρέουν από την ιδιότητά του καθώς και προσβολή της εθνικής μας φιλοτιμίας".

Κλείνοντας η Επιτροπή καλεί την ελληνική κυβέρνηση "να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, για να περιοριστεί ο κ. πρεσβευτής στα διπλωματικά του καθήκοντα" και δηλώνει ότι "ο κρητικός λαός θα αντισταθεί σε κάθε ενέργεια που προσβάλλει την εθνική του ανεξαρτησία και δε θα επιτρέψει τη μετατροπή του νησιού μας σε πολεμικό ορμητήριο".

  • Με ανακοίνωσή του το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής να ξεναγήσει σε χώρους του δήμου, σε πρόσφατη επίσκεψή του, τον πρέσβη των ΗΠΑ, Ν. Μπερνς.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ