Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λαμέρικα

Ενα φιλμ για τις συνθήκες που επικρατούν στη γειτονική μας Αλβανία σκηνοθέτησε ο Τζιάνι Αμέλιο. Είναι η ταινία "Λαμέρικα", που αναφέρεται σ' έναν Ιταλό κερδοσκόπο, ο οποίος πηγαίνει στην Αλβανία για ν' ανοίξει εργοστάσιο υποδηματοποιίας. Για να το καταφέρει τοποθετεί πρόεδρο της εταιρίας έναν μισότρελο γέρο. Οταν όλα θα διαλυθούν θα προσπαθήσουν ν' αποδράσουν. Μια πικρή και συγκινητική ταινία, που φέρνει στην επιφάνεια το δράμα του λαού της Αλβανίας και την οικονομική του εξαθλίωση. Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στην Αμερική, που ήταν για τους Ιταλούς ό,τι είναι σήμερα για τους Αλβανούς η Ιταλία. Παίζουν οι Ενρίκο Λο Βέρσο, Μικέλε Πλατσίντο και Καρμέλιο ντι Ματζαρέλι. (ΝΕΤ - 21.45)

Την κλασική και μια από τις ταινίες - σταθμό στον ελληνικό κινηματογράφο με μια ανεπανάληπτη Μελίνα Μερκούρη την "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη,θα προβάλει στις 17.30 το MEGA.H Μελίνα ερμηνεύει την ατίθαση και ανεξάρτητη γυναίκα που δεν υπολογίζει τίποτα, παρά μόνο αυτό που εκείνη πιστεύει και θέλει. Παίζουν οι Γιώργος Φούντας, Αλέκος Αλεξανδράκης, Βούλα Ζουμπουλάκη, Σοφία Βέμπο κ.ά.

Διασκευή του έργου του Μπέρναρντ Σο είναι η ταινία "Ο Πυγμαλίων",που αργότερα γυρίστηκε και με τον τίτλο "Ωραία μου κυρία". Η ταινία που προβάλλεται απόψε γυρίστηκε το 1938 από τους Αντονι Ασκουιθ και Λέσλι Χάουαρντ. Είναι η ιστορία ενός καθηγητή της φωνητικής που βάζει στοίχημα ότι μέσα σε έξι μήνες θα μεταμορφώσει μια φτωχή και αμόρφωτη πωλήτρια λουλουδιών σε αριστοκράτισσα. Παίζουν οι Λέσλι Χάουαρντ και Γουέντι Χίλερ. (ΝΕΤ 00.15)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ