Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις και επισκέψεις

Η προβολή και ανάδειξη του σημαντικού έργου που άφησε ο Ζακυνθινός γλύπτης, Αντώνης Βεζιρτζής,είναι ο σκοπός των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Εταιρεία Ερευνας, Μελέτης και Προαγωγής Ζακυνθινού Πολιτισμού "Πλατύφορος",17 χρόνια μετά το θάνατο του καλλιτέχνη. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων τη Δευτέρα (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), θα γίνει η παρουσίαση του δίγλωσσου, τετράχρωμου λευκώματος "Αντώνης Βεζιρτζής. Γλυπτά - Σχέδια - Κείμενα".Το έργο του γλύπτη θα παρουσιάσουν ο καθηγητής Γερ. Χρυσάφης και ο γλύπτης Θεόδωρος.Ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου θα διαβάσει κείμενα του καλλιτέχνη.

Σήμερα, έργα του Αντώνη Βεζιρτζή βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη συλλογή του γλύπτη Τάκι και σε ιδιωτικές συλλογές.

  • Για πέμπτη χρονιά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Συλλόγου "Φίλοι Μουσείου Μάνης Μ. Κάσση",που περιλαμβάνουν διαλέξεις επιστημόνων, ερευνητών, καλλιτεχνών καθώς και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αύριο θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή σε Μυκήνες, Τίρυνθα και Ναύπλιο (αναχώρηση 8πμ από Καραολή και Δημητρίου). Τη Δευτέρα(8.15μμ), στο εργαστήρι του γλύπτη Μ. Κάσση (Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο), ο λογοτέχνης - δημοσιογράφος Νίκος Μαραγκός θα δώσει διάλεξη με θέμα"Υπατία, η τραγική της μοίρα".
  • "Σκυθικά Κοσμήματα: η επιρροή από τον ελληνικό πολιτισμό" είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει ο Ηλίας Λαλαούνης,στις 11 Μαρτίου, στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ