Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργοδοτικό θράσος

Δε φτάνει που οι εργοδότες εμπαίζουν τους εργαζόμενους με τις "αυξήσεις" που προτείνουν, κάνουν λόγο και για... "αιτήματα" που έχουν από τη ΓΣΕΕ!

Είναι αναμενόμενη η προκλητικότητα των εργοδοτών, αφού και η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προωθήσει τα συμφέροντά τους (πολύ περισσότερο του ΣΕΒ) και σε περίοδο έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης βρισκόμαστε. Αυτό που "ξαφνιάζει" όμως - και έχει να κάνει λίγο και με την ιδιοσυγκρασία των ιθαγενών μικρών και μεγάλων κεφαλαιοκρατών - είναι ότι έχουν το κέφι να κάνουν τέτοια "αστεία" στους εργαζόμενους. Για να μην αναφερθούμε και στους 500 χιλ. ανέργους και τους εκατοντάδες χιλιάδες υποαπασχολούμενους, που η θέση τους είναι ακόμα χειρότερη και θα έπρεπε να αρπάξουν "βρεγμένη σανίδα".

Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων, που έθεσε το ζήτημα των "αιτημάτων" από τη ΓΣΕΕ, δε διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί. Οσο για τη σκέψη του στη δεύτερη διαπραγματευτική συνάντηση, για απαγόρευση ή περιορισμό των εργατικών διαδηλώσεων στην Αθήνα... ε, μάλλον θα αστειεύεται, έστω και άγαρμπα!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ