• Αγωνιώδεις προσπάθειες της Ρηγίλλης να διασκεδάσει τα περί ακροδεξιάς στροφής
  • - Παράλληλες πορείες φαίνεται να ακολουθούν πλέον οι αντιμαχόμενες ομάδες στη ΝΔ, καθώς οι δυνατότητες γεφύρωσης των διαφορών διαρκώς ελαχιστοποιούνται, και το μόνο που απομένει, όπως εκτιμούν αρκετά... - 1998-02-28 00:00:00.0"/>
  • Αγωνιώδεις προσπάθειες της Ρηγίλλης να διασκεδάσει τα περί ακροδεξιάς στροφής
  • - Παράλληλες πορείες φαίνεται να ακολουθούν πλέον οι αντιμαχόμενες ομάδες στη ΝΔ, καθώς οι δυνατότητες γεφύρωσης των διαφορών διαρκώς ελαχιστοποιούνται, και το μόνο που απομένει, όπως εκτιμούν αρκετά... - 1998-02-28 00:00:00.0" /> Παράλληλοι δρόμοι Καραμανλή - Μητσοτάκη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 5
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Παράλληλοι δρόμοι Καραμανλή - Μητσοτάκη
    • Απέρριψε και επίσημα ο Κ. Μητσοτάκης την "προσφορά" του Κ. Καραμανλή
    • Αγωνιώδεις προσπάθειες της Ρηγίλλης να διασκεδάσει τα περί ακροδεξιάς στροφής

    Παράλληλες πορείες φαίνεται να ακολουθούν πλέον οι αντιμαχόμενες ομάδες στη ΝΔ, καθώς οι δυνατότητες γεφύρωσης των διαφορών διαρκώς ελαχιστοποιούνται, και το μόνο που απομένει, όπως εκτιμούν αρκετά στελέχη και βουλευτές, είναι η ημερομηνία διάσπασης.

    Οι δημόσιες δηλώσεις έχουν αραιώσει και οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν πέσει, κατόπιν και πιέσεων που ασκούνται από τη Ρηγίλλης, αλλά οι συζητήσεις και διεργασίες έχουν μεταφερθεί στο παρασκήνιο, όπου συζητούνται οι επόμενες κινήσεις και διαμορφώνονται οι συσχετισμοί. Στο επίκεντρο του προβληματισμού βρίσκονται τα υπέρ και τα κατά ενός εγχειρήματος για νέο κόμμα, ενώ κοινή είναι η διαπίστωση ότι "είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ελεγχθεί η κρίση". Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσδιορίζουν ως καθοριστική ημερομηνία για τη δημιουργία του νέου κόμματος το διάστημα μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εκτός και αν μέχρι τότε διαμεσολαβήσουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ο παράγοντας Αβραμόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του το Μάη. Ο Κ. Μητσοτάκης απέρριψε και επίσημα χτες το "άνοιγμα" που επιχείρησε προχτές ο Κ. Καραμανλής, δηλώνοντας ότι ο επίτιμος θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ή στην εκλογική λίστα. Να τα ξεκαθαρίσω μια για πάντα, απάντησε χτες ο Κ. Μητσοτάκης: "Ούτε οι λίστες, ούτε η Προεδρία της Δημοκρατίας με ενδιαφέρει. Αλλωστε, εγώ έχω κάνει τη δήλωση ότι θα γινόμουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόνο αν με εξέλεγε ο λαός. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η τύχη της παρατάξεώς μας". Οπως προκύπτει από τη δήλωση, ο Κ. Μητσοτάκης δε φαίνεται διατεθειμένος να "χαρίσει" το κόμμα στον Κ. Καραμανλή και ότι θα δώσει μάχες από τα μέσα για να επιτύχει τις επιδιώξεις του. Εξάλλου, ανάλογη τακτική έχει χαράξει και η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία μάλιστα προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να θέσει το θέμα της εσωκομματικής λειτουργίας και δημοκρατίας στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ.

    Η Ρηγίλλης αντέδρασε χτες σε δύο κατευθύνσεις: Αφ' ενός απηύθυνε συστάσεις στους ακροδεξιούς κυρίως βουλευτές να σταματήσουν τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι "η πολιτική μας είναι φιλελεύθερη" και ότι "θα κινηθούμε στο μεσαίο χώρο", επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για ακροδεξιά στροφή. Παράλληλα, εκτιμούν ότι "η παραμονή στη ΝΔ είναι μονόδρομος για τον Κ. Μητσοτάκη".

    Στα τεκταινόμενα στη ΝΔ παρενέβη χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ "έχει αδυναμία να αποσαφηνίσει τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό της και φαίνεται πως θα συνεχίσει να αδυνατεί να εκπέμψει ένα συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο. Με αυτή την έννοια η ρευστότητα στην πλευρά εκείνη του πολιτικού φάσματος, πιστεύουμε ότι θα συντηρηθεί".


    Κορυφή σελίδας
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ