Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μια ανάσα για το ΜΙΝΙΟΝ

Την αναστολή της διαδικασίας πτώχευσης θα ζητήσουν σήμερα, από τον αρμόδιο εισηγητή του Πρωτοδικείου, το σωματείο, η ΓΣΕΕ, προμηθευτές κ.ά., που πήραν χτες μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας

Ενα βήμα προς την κατεύθυνση να βρεθεί μια, έστω, προσωρινή λύση για το ΜΙΝΙΟΝ έγινε χτες το απόγευμα σε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, μεταξύ εκπροσώπων του σωματείου, της ΓΣΕΕ, του ιδιοκτήτη του καταστήματος, της συνδίκου που έχει αναλάβει την πτώχευση και πιστωτών. Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τον εισηγητή Πτωχεύσεως Επιχειρήσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Τζανερίκο,να αναστείλει τις διαδικασίες πτώχευσης, να δώσει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος ως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου στις 17 Μάρτη. Τη μέρα αυτή, θα εκδικαστεί αίτηση για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 44 που προβλέπει τη ρύθμιση των χρεών.

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, η σύνδικος Πτωχεύσεως και προμηθευτές θα επισκεφτούν τον κ. Τζανερίκο, προκειμένου να του ανακοινώσουν την απόφαση της συνάντησης.

Χτες το πρωί, ομάδα δικαστικών, με την παρουσία εισαγγελέα και τη συνοδεία αστυνομικών, πήγαν στο ΜΙΝΙΟΝ με πρόθεση να μπουν στο κατάστημα και να το σφραγίσουν. Αντικρίζοντας όμως την ανθρώπινη "αλυσίδα" που είχαν φτιάξει οι εργαζόμενοι, δεν προσπάθησαν να μπουν μέσα.

Μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι "με την απόφαση αυτή δημιουργείται μια ελπίδα για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΙΝΙΟΝ και για την οριστική λύση μετά τις 17 Μάρτη για τη συνέχιση λειτουργίας".

Ο γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος δήλωσε ότι "η βασική μας θέση είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, το κατάστημα να λειτουργήσει. Ως εργαζόμενους, δε μας ενδιαφέρει ποιος θα έχει την ιδιοκτησία του καταστήματος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, με όλα τα δικαιώματά τους".

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ, Κάτια Νικολάου, δήλωσε ότι "θεωρούμενο θετικό το αποτέλεσμα της συνάντησης, είναι μια ανάσα για μας, τους εργαζόμενους, που πραγματοποιούμε έναν μεγάλο αγώνα".

Σήμερα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ