Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναβολή της απόφασης

Αναβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η απόφαση για την υπόθεση του Ριχάρδου Σωμερίτη και της Μαλβίνας Χαριτοπούλου. Αιτία της αναβολής όπως διευκρινίστηκε ήταν ότι το MEGA στο παραπέντε της συνεδρίασης έστειλε υπόμνημα το οποίο τα μέλη του ΕΣΡ θα μελετήσουν. Να σημειωθεί, επίσης, ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση λόγω ασθένειας απουσίαζε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γεώργιος Κασιμάτης.

Η χθεσινή Ολομέλεια του ΕΣΡ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με ομόφωνη απόφασή του σε σχέση με το "θόρυβο που προκλήθηκε" τις τελευταίες μέρες γύρω από την εκπομπή της Μ. Χαριτοπούλου στο MEGA, διευκρινίζει ότι: η υπόθεση βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και πως το κλιμάκιο δεν έχει υποβάλει καμία εισήγηση στην Ολομέλεια. Σημειώνεται επίσης, ότι οι απόψεις των μελών του, "διαμορφώνονται μετά από συζήτηση και διατυπώνονται κατά τη λήψη της απόφασης". Το ΕΣΡ επελήφθη της υπόθεσης μετά από αίτημα του Ρ. Σωμερίτη για "επανόρθωση" και "σχετική καταγγελία του Γ. Καρελιά". Ανέβαλε τη λήψη απόφασης, λόγω της "πληρέστερης μελέτης των στοιχείων της υπόθεσης μετά την κατάθεση του υπομνήματος του ΜΕGΑ, λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης".

Χθες επίσης, αναβλήθηκε για μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις και η απόφαση σχετικά με καταγγελίες της ΕΠΟΕ για μη τήρηση του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα από τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι περισσότεροι σταθμοί έχουν στείλει υπομνήματα αλλά η διαδικασία εξέτασης όλης της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ