Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΒΡΟΥ
Χάνουν από την ποσόστωση

Μπροστά σε κίνδυνο αφανισμού βρίσκονται εκατοντάδες καπνοπαραγωγοί πέντε χωριών του Εβρου, μετά την επιβολή της ατομικής ποσόστωσης στην παραγωγή καπνού, αφού σε κάθε υπέρβαση θα κόβεται η κοινοτική πριμοδότηση που για την ποικιλία του μπασμά είναι 1.159 δρχ. στο κιλό.

Οι καπνοπαραγωγοί των χωριών Αγριαννής,Πρωτοκκλησιού,Μαυροκκλησιού,Κυριακής και Κορύμβου,είναι ανάστατοι αυτή την περίοδο γιατί ζυγίζοντας τελικά την παραγωγή τους διαπίστωσαν ότι έχουν 90 τόνους παραγωγή περισσότερη από την ποσόστωση που τους δόθηκε και έτσι ή θα χάσουν την πριμοδότηση ή θα αναγκαστούν να πουλήσουν την παραγωγή κάτω του κόστους. Σε διαφορετική περίπτωση τα καπνά θα μείνουν απούλητα στις αποθήκες.

Πάντως και στη μία και στην άλλη περίπτωση οι καπνοπαραγωγοί που έχουν λίγα κιλά ποσόστωση ,είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της μείωσης των πριμοδοτήσεων, των χαμηλών τιμών που δίνονται στο προϊόν αλλά και της ασυδοσίας των εμπόρων που τους πληρώνουν με πολύμηνη καθυστέρηση. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, με την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της ΕΕ, σε λίγα χρόνια θα αναγκαστούν να αποσυρθούν από την παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ