Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κόντρα στο ξεπούλημα της τράπεζας

Καθολική επιτυχία σημειώνει η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης που άρχισε χτες, με αίτημα την απόσυρση των εξαγγελιών για ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας. Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία έφτασε στο 97%. Σε μεγάλη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο κεντρικό κατάστημα, οι εργαζόμενοι κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα της Τράπεζας, να λειτουργήσουν άμεσα και ουσιαστικά οι θεσμοί διαλόγου και να σταματήσουν οι μονομερείς πρακτικές και αποφάσεις, καθώς και να χαραχτεί μια συνολική στρατηγική ανάπτυξης της Τράπεζας εν όψει των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να μην αφελληνιστεί και να μπορέσει να στηρίξει ουσιαστικά την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Οπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Γουγούλης με "ύποπτες και σκοτεινές" διαδικασίες επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας, μέσω της μεταβίβασης του πακέτου των μετοχών (33%) που κατέχουν φορείς του δημοσίου και την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες. Επίσης, όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, αβέβαιο είναι το μέλλον των περισσότερων εργαζόμενων από τη στιγμή που πωληθεί η τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται ήδη η πώληση της "Μακεδονίας - Θράκης" στον Ομιλο Λάτση μετά από μοίρασμα της αγοράς που έχει γίνει στο παρασκήνιο. Η μεθόδευση για ξεπούλημα της τράπεζας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πρόσφατα το δημόσιο τακτοποίησε το χρέος των 12 δισ. του ΟΑΕ προς την Τράπεζα για να μην αναλάβει το παθητικό αυτό ο αγοραστής.

Στο μεταξύ απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στη "Μακεδονίας - Θράκης" και στην Αθήνα, μπροστά από το κτίριο της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και με τους εκπροσώπους του Συνασπισμού και της ΝΔ.

Την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης, εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΕΚΘ που πήρε μέρος στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι στην απεργία (2011-06-29 00:00:00.0)
Ευκαιρία να τιμωρήσουν όσους στήριξαν την ιδιωτικοποίηση (2009-05-22 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο αγώνας για τη σωτηρία του (2000-09-02 00:00:00.0)
Στο "σφυρί" οι πρώτες 2,3 εκατομ. μετοχές! (1998-03-27 00:00:00.0)
"Οχι" στην ιδιωτικοποίηση (1998-01-18 00:00:00.0)
Αντιδρούν στο ξεπούλημα οι εργαζόμενοι (1998-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ